Днес над по-голямата част от страната ще преобладава предимно облачно

...
Днес над по-голямата част от страната ще преобладава предимно облачно
Коментари Харесай

Пловдив чака първия сняг, ето кога

Днес над по-голямата част от страната ще доминира най-вече облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над морския бряг и районите от Западна България. Над южната част от страната ще има и валежи, а във високите елементи на планините дъждът ще минава в сняг. Минималните температури ще бъдат сред -6 и 2 градуса, а оптималните - сред 2 и 8 градуса. За Пловдив – 6 градуса.

Над планините ще има забележителна облачност и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 2°-3°, на 2000 метра - към минус 5 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, тук-там със слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 6° и 8°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В неделя облачността ще се усилва от запад и ще се настани над цялата страна. Навсякъде се чакат превалявания от дъжд, като на доста места ще бъде подправен със сняг. Минималните температури ще бъдат сред -5 и 3 градуса, а оптималните - сред 1 и 7 градуса. За Пловдив – 6 градуса.

В първия ден на новата седмица купестaта облачност последователно ще се реалокира на изток и ще обгръща най-вече Добруджа. Над останалата част от страната ще доминира динамично време, като на моменти ще пече слънце, само че ще има и заоблачавания и превалявания. Минималните температури ще бъдат сред -4 и 5 градуса, а оптималните - сред 1 и 10 градуса. За Пловдив - 5°.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР