Днес над по-голямата част от страната ще е облачно и

...
Днес над по-голямата част от страната ще е облачно и
Коментари Харесай

Оранжев код в 18 области днес


Днес над по-голямата част от страната ще е облачно и дъждовно. На места в централните и източните региони от Южна България количествата ще са сред 40 и 60 л/кв.м, ще има и гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан до мощен северозападен, в Източна България - югоизточен вятър. Температурите ще се намалят и ще са най-вече сред 20 и 25 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Обявен е сигнален код за рисково време в съвсем цялата страна.

Оранжев код е в действие за 18 области на страната: Видин, Монтана, Враца, Габрово, Ловеч, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. През идващите 24 часа сумарното количество на преваляванията в тези области ще е сред 30-50 и 60 л/кв.м, а на обособени места и повече. Ще има гръмотевични стихии и условия за градушки. В 8 области е разгласен жълт сигнален код за рисково време и значителни дъждове. Той е в действие за: Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна и Бургас. През идващите 24 часа сумарното количество на преваляванията ще е сред 20-30 л/кв.м.Единствено Силистра и Добрич се чака времето да е по-стабилно и там кодове за рисково време не са оповестени.
iStock/Getty Images
По Черноморието ще е прохладно, най-вече облачно и с превалявания от дъжд. На места по южното крайбрежие преваляванията ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, само че по здрач ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 22 - 24 градуса, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде най-вече облачно, прохладно и дъждовно. На доста места ще има гръмотевични стихии, а в масивите от Централна и Източна България количествата ще са обилни. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър и с него ще нахлува леден въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15 градуса, на 2000 метра - към 8 градуса. В понеделник ще духа най-вече сдържан северозападен вятър. Облачността ще е променлива, над източните, а след обяд и над планинските региони постоянно забележителна. На места още веднъж ще превали временен дъжд. Ще се задържи хладно за интервала с оптимални температури сред 21 и 26 градуса.

Във вторник на доста места, основно в Южна България ще има превалявания от дъжд, обилни в Рило-Родопската област, където ще има и гръмотевични стихии. Ще остане прохладно и хладно.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР