Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

...
Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.
Коментари Харесай

Дежурният синоптик на НИМХ към БАН обяви прогнозата за последните 3 работни дни преди Коледа


Днес над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна България и там ще прехвърча сняг. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад и с него ще продължи да прониква леден въздух. Максимални температури сред минус 1° и 4°, в София минус 1° - 0°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Красимир Стоев в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Атмосферното налягане е доста по-високо от междинното за декември - няма да се трансформира значително. Над планините ще бъде най-вече слънчево, само че студено. Ще духа слаб, след обяд по високите елементи сдържан вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 4°, на 2000 метра – към минус 9°. Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3-4°.

Температурата на морската вода е сред 9° и 11°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. В четвъртък ще остане студено, с минимални температури от минус 8 до минус2 градуса и  дневни стойности от минус 2 до плюс 3.

Сутринта облачността ще бъде забележителна, а в следобедните часове в северозападната половина ще бъде слънчево, само че в югоизточните  и южни региони облачността ще остава постоянно забележителна. Без превалявания. В последния работен ден, петък, минималните температури ще са от към минус 6 (пак тук-там са вероятни и  малко по-ниски стойности) до минус 2 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, на юг - до слънчево. Дневните температури едва ще се покачат и ще бъдат от 1 до 6 градуса над нулата.
 

Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР