Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

...
Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.
Коментари Харесай

Температурите ще продължат да се понижават

Днес над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Повече облаци ще има следобяд над планините и най-вече в Югозападна България ще превали и прегърми.

Ще бъде прохладно с сдържан, в Дунавската низина и Източна България краткотрайно мощен североизточен вятър.

Температурите ще продължат да се намаляват и оптималните ще бъдат най-вече сред 27° и 32°, в София – към 27°. И през нощта ще продължи да вали в югозападните региони

През нощта против събота в югозападните региони към момента ще има превалявания с гръмотевици.

Над Черноморието в утринните часове ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността. На места едва ще превали. По-късно денем облачността от север ще понижава. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са сред 24 и 26°. Температурата на морската вода е към 26°.

Над планините ще доминира слънчево време. Преди обяд в източната половина, а след обяд в масивите в западната ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Временно интензивни ще са преваляванията вечерта и през нощта против събота в Рило-Родопската област. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток, по билата краткотрайно мощен от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра – към 15°.

В събота над Източна България ще се задържи най-вече слънчево, вятърът ще е слаб до сдържан от изток. Над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в югозападната част от страната ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в югоизточните региони до към 32°.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР