Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

...
Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.
Коментари Харесай

Уикендът започва с хубаво и топло време


Днес над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над Източна България, само че вероятността за превалявания е дребна. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, а в Източна - до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 16 и 21 градуса, по-ниски ще останат в Североизточна България и по Черноморието – 10-14, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за марат - едва ще се намали.

Над планините ще доминира слънчево време с по-значителни нараствания на облачността в следобедните часове, само че превалявания не се чакат. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9 градуса, на 2000 метра - към 3.

Над Черноморието ще има по-значителни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10-14 градуса. Температурата на морската вода е 9-10. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР