Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

...
Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.
Коментари Харесай

До петък не се очакват нови порои

Днес над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. По-значителна облачност ще има преди обяд над Западна България, а след обяд над планинските региони – купеста и купесто-дъждовна, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, в София – към 26°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 27° – 29°. Температурата на морската вода е от 23° по северното до 26° по южното крайбрежие.

Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии, които до края на деня ще отслабнат и спрат. Ще духа сдържан, по билата краткотрайно мощен, североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 м – към 19°, на 2000 метра – към 12°.В сряда ще бъде най-вече слънчево.

В утринните часове тук-там в равнините и котловините ще се образува мъгла. След обяд над планинските региони в Западна България ще се развие купеста облачност, само че единствено на изолирани места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Температурите ще се покачат и оптималните ще са сред 27° и 32°.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево. Късно следобяд над Северна България и планинските региони ще се развие купеста облачност и тук-там ще превали и прегърми. В петък под въздействие на добре изразен леден атмосферен фронт над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В обособени региони преваляванията ще са интензивни. Очакват се градушки. Повече слънчеви часове и с по-високи температури ще бъде в Източна България. С сдържан и краткотрайно мощен северозападен, а в източните региони – северен, вятър ще нахлува студен въздух и температурите ще стартират да се намаляват.

През почивните дни въздушната маса ще е неустойчива. На доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Запазват се изискванията за местни интензивни превалявания и градушки. Захлаждането ще продължи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР