Днес над източните райони ще бъде слънчево, на места в

...
Днес над източните райони ще бъде слънчево, на места в
Коментари Харесай

Слънчево по морето, на останалите места облаци, дъждове и гръмотевици


Днес над източните региони ще бъде слънчево, тук-там в утринните часове с ниска инверсионна облачност. Над Западна и Централна България въздушната маса ще е неустойчива и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност. Има възможност за градушки. Вятърът ще е слаб до сдържан, в западната половина от страната северозападен, а в източната - от север-североизток. Максималните температури ще са сред 28 и 33 градуса, тук-там в Югоизточна България до 35-36, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е близо до междинното за юли, денем едва ще се намали.

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Над масивите от източната част от страната ще е най-вече слънчево. Вятърът ще бъде слаб до сдържан в ниските елементи от североизток, по билата от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 22 градуса, на 2000 метра – към 15.

Над Черноморието преди обяд ще има инверсионна облачност, която бързо ще намалее и към и след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 24-27. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР