Днес на заседание на правната комисия в парламента ще бъдат

...
Днес на заседание на правната комисия в парламента ще бъдат
Коментари Харесай

Димитър Лазаров: Проектът на БСП за борба с корупцията е изпразнен от съдържание

Днес на съвещание на правната комисия в Народното събрание ще бъдат гледани законопроектът на Министерски съвет и идейният план на Българска социалистическа партия за битка с корупцията, заяви в " Денят стартира " депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров. Той добави, че по този начин назовава импортирания от социалистите законопроект, тъй като " в него има много съществени неналичия ".

Димитър Лазаров, народен представител от ГЕРБ: В този законопроект се споделя, че се проверяват корупционни прояви, а жителите могат да подават сигнали за корупционни прояви. Но на никое място няма определение какво е корупционна демонстрация, продължи Лазаров с рецензията към проектозакона на Българска социалистическа партия.
По думите му липсват като предмет на следствие злоупотребите с еврофондове, документните закононарушения, други корупционни закононарушения, не е планувано и инцидентно систематизиране на делата.

На въпрос за следствието и кой ще има проверяващи функционалности депутатът от ГЕРБ напомни, че " по Конституция прокуратурата е тази, която повдига обвинявания, поддържа обвинявания, внася обвинителен акт в съда ".
Димитър Лазаров, народен представител от ГЕРБ: Има проверяващи органи в Националната следствена работа, в ГДБОП, има проверяващи служители на реда.
Според него в законопроекта на социалистите няма изясненост за останалите органи, ангажирани с битката с корупцията, и даде образец с плануваните териториални звена.
Законопроектът на Българска социалистическа партия за битка с корупцията е изпразнен от наличие, заключи Димитър Лазаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР