Днес на този тържествен и светъл празник, празник на радостта,

...
Днес на този тържествен и светъл празник, празник на радостта,
Коментари Харесай

Македонският митрополит Иларион: БПЦ показа любов и подаде ръка


„ Днес на този церемониален и ярък празник, празник на насладата, пристигнахме в София по благословение на нашия македонски архиепископ Стефан да приемем Благодатния огън публично от Българската православна черква с благословията на българския патриарх Неофит и с помощта на положителната воля на братята архиереи от БПЦ, които демонстрираха обич и подадоха ръка, както и великденска наслада да пренесем от тук на македонския народ Благодатния огън “.

Това сподели пред Агенция БГНЕС митрополит Иларион, представител на МПЦ-Охридска архиепископия откакто взе Благодатният огън от Западно и Средноевропейският митрополит Антоний.

Митрополит Иларион изясни, че от тук незабавно лети за Скопие. „ Там ни чака празненство и делегация, която ще одобри Благодатния огън, който ще придвижи във всички епархии на Македония и всички храмове, а вярващите ще го отнесат в своите домове “, сподели той.

На въпрос на БГНЕС за идните през май празнувания на 1000 години от основаването на Охридската архиепископия и дали ще бъде поканена българска делегация, митрополит Иларион сподели: „ Надявам се, че ще честваме и тържествуваме. Христос Воскресе “! /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР