Днес на роженските поляни бе разпънато най-голямото българско знаме. То

...
Днес на роженските поляни бе разпънато най-голямото българско знаме. То
Коментари Харесай

Разпънаха най-голямото българско знаме на Рожен

Днес на роженските поляни бе разпънато най-голямото българско знаме. То е дълго 320 метра, с 20 метра е по-дълго от предходните флагове, шити за Рожен. Широко е 21 метра, сподели Атанаска Велчева - шеф на компания " Бендида ", която е ушила рекордния трибагреник.
Общата повърхност на знамето 6720 кв. метра и тежи към 600 кг. То е направено от двама индивида, като им е лишило към месец работа.
" Искаме на това място да сложим един огромен народен байрак, тъй като считаме, че Рожен е емблематично събитие, което сплотява цяла България. Искаме тук да има подобен знак - националното знаме, което сплотява нас, българите. Знамето се прави само за тук.
През 2016 година ние превърнахме огромното роженско знаме в 13 000 дребни флагове, които раздадохме на една друга емблематична дата - 22 септември, Денят на българската самостоятелност. Тогава те бяха подарени в София. Нашето желание е тази година да създадем същото, само че ще раздадем знамето освен в София, а и в огромни регионални центрове ", описа пиарът на събитието Владислава Андреева.

В разпростирането на знамето присъединяване взеха биатлонистката Екатерина Дафовска, боксьорът Тервел Пулев, автомобилните състезатели Крум Дончев и Павел Лефтеров, сноубордистът Радослав Янков, състезателката по битка Елица Янкова и други
Спортистите бяха облечени или в спортни екипи, или в облекла с българска шевица.
Междувременно от полицията се получи предупредително известие. То има следното наличие:
" Във връзка с провеждането на обичайния събор " Рожен ", на територията на събора е неразрешено прекъсването и паркирането на моторни транспортни средства в лентите за придвижване от двете страни на пътното платно. Паркирането да се прави единствено в избраните за това места! При осъществено нарушаване колите ще бъдат репатрирани, а на нарушителите ще бъдат налагани административни наказания. Препоръчваме жителите прецизно да съблюдават напътствията на чиновниците на реда, които ще ги насочват към местата за паркиране! ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР