Днес на редовно заседание на местния парламент бе гласувано увеличение

...
Днес на редовно заседание на местния парламент бе гласувано увеличение
Коментари Харесай

Въпреки кризата около COVID-19: Увеличават цени на услуги за врачани

Днес на постоянно съвещание на локалния парламент бе гласувано нарастване на локалните такси и цени на услуги и права на територията на община Враца.
Вносител на предлагането за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на локалните налози и такси е кметът на общината Калин Каменов.
Той предлага промени в цените на траурните и празничните ритуали и услуги, управлявани от общинското дружество „ Обредни действия “, които последно са променяни през 2011 година и 2016 година
Общински съветници от групата на ГЕРБ направиха предложение за смяна на цените, който кметът предлага за поддръжка на гробно място – от 25 лв. да се понижат на 12 лв.. Каменов одобри предлагането на Драганов и документът се актуализира с по-ниската цифра.
Поскъпване ще има в цената за возенето с атракционното влакче, с цел да могат да се покриват разноските по обслужване на двете возила, с които разполага локалната администрация. Пенсионерските клубове също ще заплащат такса за употребените от тях пространства. По-скъп ще е входът за врачанския музей. Въвежда се и такса за ползващите пространства в Младежкия дом. Депозити ще заплащат ползвателите на диетично хранене във Враца.
Мирон Драганов предложи ценовата актуализация да бъде призната, само че да влезе в действие 3 месеца след края на изключителното състояние. Идеята му не бе възприета от локалните сенатори и вносителя на промените Калин Каменов.
„ Това е протакано в годините и е необходимо. Ако не го гласуваме жителите няма да получават качествена услуга. Корекциите не са в огромен размер “, акцентира доктор Ралчовски.
Въпреки бурните диспути повдигането на цените бе признато с 26 гласа „ за “, 4 „ срещу “ и 2 „ въздържал се “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР