Днес, на работна среща при областния управител представители на комисията,

...
Днес, на работна среща при областния управител представители на комисията,
Коментари Харесай

Продължават дейностите по изготвяне на областна аптечна карта

Днес, на работна среща при регионалния шеф представители на комисията, която има за задача създаването й, разиска характерни въпроси, нужни за допълнение въз основата данни, основни за рамковия документ.

Картата би трябвало да бъде подготвена до края на м. октомври и да се изпрати на Министерство на здравеопазването.

Целта на Областната аптечна карта е да наблюдава настоящото положение на аптечната мрежа по типове действия и обезпечеността с работещи магистър-фармацевти и помощник-фармацевти. Документът ще съдържа данни за географско-демографската характерност на региона, здравно-демографската характерност на популацията в региона, конструкция и ползване на лекарствени артикули за домашно лекуване от популацията на територията на региона, броя, типовете действия и разпределението на откритите аптеки на територията на региона и други

Освен това към регионалната аптечна карта ще бъде приложено и мнение, направено по написаните от Министерството на здравеопазването ред и критерии, по отношение на нужния най-малък брой аптеки на територията на региона, както и нужния най-малък брой на работещи магистър-фармацевти. – разяснява специалистът от Областна администрация с сектор „ Здравеопазване и обществени действия “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР