Днес на пресконференция в Плевен ръководството на ОФК Спартак Плевен

...
Днес на пресконференция в Плевен ръководството на ОФК Спартак Плевен
Коментари Харесай

Шефовете на Спартак Плевен разкриха причината за проваления мач с Монтана

Днес на конференция в Плевен управлението на ОФК Спартак Плевен разкри повода за проваления мач в Монтана. Срещата бе част от 8-ия кръг на Втора професионална футболна лига и трябваше да се организира на 14 септември на стадион „ Огоста “ от 19:00 часа. Отборът на Спартак обаче изобщо не пътува за въпросния дуел.

Предстои БФС да наложи наказания за неявяването. Отговори на всички въпроси за гафа даде част от УС на ОФК Спартак, отпред с ръководителят му Пепо Петков. На срещата с публицистите участваха и членовете на УС Дарин Ангелов, Евгени Генов, Величко Великов и Емил Мишев.

„ На 13 септември футболистите си получиха заплатата за месец юли. Остава да им бъде изплатена наградата за равенството в Ловеч със Спартак Варна. За идния мач в Монтана осигурихме рейс и обедна храна за 14 септември. На вчерашната среща с треньорите и футболистите стана ясно, че удържаните от заплатите пари за осигурителни вноски са повода да не пътуват за дуела в Монтана. Финансовото състояние на Спартак Плевен не е цветущо, само че не е и трагично. Още преди началото на шампионата казахме, че ще търсим избран бюджет. Макар и мъчно до момента се оправяме благодарение на разнообразни спонсори. Стремим се да осигурим комфорт на тима – храна, лагери за по-далечните градове, както беше примерно в Благоевград за мача с Пирин “, разяснява ръководителят на УС на Спартак – Пепо Петков.

„ Ще отговоря и на кмета на Монтана, който направи изказване за нашия клуб, без за знае истината. Не е негова работа да разяснява различен футболен клуб “, добави Петков.

Той няма пояснение, по отношение на подбудите за решението на футболистите.
„ Не желая да имам вяра, че случилото се е политически номер. Търсил съм помощ за Спартак от всички политически партии. “

Той разяснява и представянето на отбора от началото на сезона.
„ Резултатите са незадоволителни – от осем мача не сме изгубили единствено два, които завършихме 0:0. Ние като управление обаче не се месим в спортно-техническите неща на тима “, добави Петков.

Членът на УС Дарин Ангелов обаче не скри, че поради финансовото усложнение не е осъществена селекция за актуалното състезание. Снощи той е провел среща със спортно-техническия щаб на тима и футболистите преди тренировката. „ Отидох на срещата по тяхно гледище. Там бяха и почитатели. Уточни се, че в основата на протеста са удържаните пари. Без осигурителни вноски обаче не става. В Спартак Плевен всичко е транспарантно и ще продължим да работим по същия метод. Има документи за заплащанията към всички футболисти “ разяснява Ангелов. По думите му до края на седмицата УС още веднъж ще организира среща с тима. Изчаква се БФС да дефинира глобата на Спартак /Плевен/ за неявяването на мача в Монтана. След това управлението на Спартак ще вземе дефинитивно решение за случая.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР