Днес на пресконференция в общинска администрация - Кюстендил, кметът Петър

...
Днес на пресконференция в общинска администрация - Кюстендил, кметът Петър
Коментари Харесай

Петър Паунов: Започва изкърпване на 32 улици в Кюстендил, предстои изграждане на Зелено училище

Днес на конференция в общинска администрация - Кюстендил, кметът Петър Паунов разгласи началото на Първият стадий от изкърпването на огромна част от улиците в града. 
32 улици ще бъдат изкърпени в границите на Първият стадий от програмата, като измежду тях са ул. " Цар Освободител ", " Рила ", " Батак ", " Арда ", " Ильо Войвода ", " Велбъжд ", " Кадин Мост ", входните артерии на града, част от ж.к. " Герена "  и други " Използваме идните три дни за изкърпване, тъй като ще са без превалявания, като съгласно метеорологичните условия ще съобразим и началото на Втория стадий за изкърпване. Искам да предупредя жителите на град Кюстендил, че в идните дни придвижването по голям брой от улиците ще бъде забавено, изключително през основната улица на града- " Цар Освободител ".
Утре от 10:30ч в Килийното учебно заведение - Кюстендил ще се организира и традиционната ИТ-конференция - BizzIT. Целта на събитието е да вкара учениците от града в новите технологии и опциите, които дава ИТ-секторът. 
" Гост на форума, тази година ще бъде досегашния живописен шеф в " Пиксар " Антони Христов, а тематиката на идното събитие са просвета и художествено приложение в ИТ-сектора " - разнясни г-н Паунов.
Той заяви, че по план със сръбската община Лебане, е отпуснато европейско финансиране за ремонт на втория етаж от учебното заведение в кюстендилското с. Слокощица, което ще се трансформира в зелено учебно заведение в границите на следващите 24 месеца. Целта на плана е да се развиват образования с екологични акценти, като от общото финансиране за проекта - 424 000 евро, за община Кюстендил са предназначени 272 141 евро, съобщи сътрудник от града, за Actualno.com
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР