Днес на пресконференция ПП „АБВ представи цялостната си оценка за

...
Днес на пресконференция ПП „АБВ представи цялостната си оценка за
Коментари Харесай

ПП АБВ: Има лица, групи и фактори, които ще направят всичко възможно да провалят проекта АЕЦ „Белене"

Днес на конференция Политическа партия „ АБВ " показа цялостната си оценка за развиването на плана „ Белене " и някои проблеми в енергетиката, за които партията сигнализира месеци наред.

Позицията на „ АБВ " показа Любомира Ганчева. Тя уточни, че министърът на енергетиката е изказал изненада от обстоятелството, че има българско присъединяване с интерес за построяването на плана АЕЦ „ Белене ".



„ Аз мога да кажа, че не съм сюрпризирана, че има лица, групи и фактори, които ще създадат всичко допустимо да провалят плана АЕЦ „ Белене ", по този начин както провалиха плана „ Южен поток ". Но се надявам, на волята на държавното управление и на народните представители, които ще докарат плана до реализация и до резултата, който всички ние търсим - енергетика на налична цена, каквато АЕЦ „ Белене " ще обезпечи ", сподели Любомира Ганчева.

„ Политическа партия АБВ постоянно е била извънредно поредна в политиката си по отбрана на АЕЦ „ Белене ". Но ние сме единствените, които продължаваме към този момент 5 години да настояваме, планът да бъде напълно, 100 % държавно присъединяване, защото за нас, от една страна, това е енергийна самостоятелност, само че също по този начин национална сигурност. А и приходите, които в бъдеще ще се трансфорат в облага от плана, мислим че е редно да останат в България, вместо да ги даваме в ръцете на стратегически вложители, без значение от кое място ще бъдат те ", акцентира Ганчева.

Тя разяснява и още една тематика в региона на енергетиката, а точно „ Булгаргаз " и следващото искане на сдружението от КЕВР нарастване на цената на природния газ. „ Аз не мога да се сетя за различен образец, който да покаже, дръзвам да кажа, некадърното ръководство в „ Булгаргаз ".

За никого не е загадка, че цената на втечнения газ, от март месец, на международната борса, пада, беше на най-ниските си рекордни равнища. Отново желаеме да напомним от Вашата висока естрада на „ Булгаргаз ", че един вид за понижаването на цената на природния газ, както сме го споделяли на конференция е, да се употребява една рекомендация на Европейската комисия в регламента, при която, когато трайна има намаление на цената на различна доставка, може да се желае от доставчика, да има намаляне на цената.

И това е кардиналната политика на АБВ, няма значение кой е снабдител, значимото е цената на природния газ за бита, за бизнеса, за всички нас да бъде оптимално ниска ", съобщи Любомира Ганчева.

" Специално за проблемите в енергетиката, държа дебело да подчертая, че от АБВ още март месец предупредихме, че дейностите и бездействията на държавното управление ще доведат до това, България да не може да извърши уговорката си на 1 януари идната година да имаме тръба, и да се осъществя, споделям го с болежка, с яд, „ Турски поток ".

Правителствата на Българска социалистическа партия и на ГЕРБ унищожиха на този стадий опцията България и Европа да получават директно газ от Русия и да не плащаме директна такса на Турция. Но в този момент, това държавно управление на Борисов е главен фактор за непострояването на тръбата на „ Турски поток "., със забавянето на процедурата, с подбутванията в Комисия за защита на конкуренцията, след това Административния съд.



Ние нямаме избран реализатор и по този метод България играе ролята на „ обрания мек спусък на револвера на челото на Русия ", за насила, Русия да договаря с Украйна, Европа да не остане без газ. И това ще го плащаме ние. И би трябвало да е ясно, че това българското държавно управление го прави напълно умишлено ", съобщи от своя страна и водачът на Политическа партия „ АБВ " Румен Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР