Днес на пресконференция лидерите на “Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) ще

...
Днес на пресконференция лидерите на “Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) ще
Коментари Харесай

ПП-ДБ готови с управленската програма, днес представят състава на проектокабинета

Днес на конференция водачите на “Продължаваме промяната-Демократична България ” (ПП-ДБ) ще показват състава на проектокабинета “Денков ”, който може да осъществя приложената стратегия на ПП-ДБ при положение на крах с първия мандат, оповестяват от пресцентъра на обединяването. 

Миналата седмица от ГЕРБ-СДС желаеха през почивните дни да получат програма  за ръководство и разновидности за кабинет, както ги виждат от ПП-ДБ. В петък съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков разгласи пред публицисти в Народното събрание, че до вторник (2 май) няма да бъдат коментирани имена.

Коалиция „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ е подготвена с управническата си стратегия, при положение на крах на първия мандат. В нея има пет съществени целта, оповестени на интернет страницата на ПП-ДБ.

Влизането на България в Шенген и в еврозоната, битката с инфлацията, осъществяването на всички забавени условия и ограничения по националния План за възобновяване и резистентност (НПВУ) и смяна в метода при подбора и финансирането на районни планове, са главните задания, заложени в документа.

Ако получи поддръжка, държавното управление на ПП-ДБ ще направи всичко належащо за присъединението на България към Шенгенското пространство още през тази година. Предвиждат се въвеждане на комплекс от антикорупционни ограничения (вкл. на механизъм за следствие на основния прокурор), промяна в структурата на службите за сигурност и усилване на граничния надзор по външните граници поради усиления мигрантски напън, се показва в текста.

За да влезем в еврозоната не по-късно от 1 януари 2025 година, ще се одобряват бюджети за 2023 и 2024 година с 3% годишен бюджетен недостиг и постоянни държавни разноски, без прекалено изтегляне на държавен дълг. Ще се организира и огромна разяснителна акция, която да отговори на съществуващите терзания и да опровергае публикуваната дезинформация, плануват ПП-ДБ.

Пряко обвързвана с влизането в еврозоната е битката с инфлацията. Коалиция ПП-ДБ удостоверява уговорката, стихотворец в предизборната ѝ стратегия: да вкара действителен надзор върху нелоялните търговски практики и изкуственото завишаване на цените за потребителите посредством активизиране на комисиите за защита на конкуренцията и за отбрана на потребителите – за битка против картела при горивата и голословно високия скок в цените на главните хранителни артикули. Ще продължи политиката за преустановяване на енергийния монопол на външни снабдители на електрическа енергия и природен газ за България. Ще се обезпечи досегаемост, бистрота и предвидимост на цените на електрическата енергия и природния газ за потребителите и бизнеса.

Българското земеделие ще стане народен приоритет, ще се поддържа производството на български храни посредством повече целеви дотации за дребни и междинни производители. В същото време ще се ускори контролът върху целесъобразното потребление на дотациите и против злоупотреби. Ще се работи също за съкращаване на веригите за доставка за понижаване на разноските за превоз и предпазване и елиминиране на потребността от медиатори.

ПП-ДБ си слага за цел България да получи второто заплащане по националния План за възобновяване и резистентност. Както възможен постоянен кабинет на ПП-ДБ, по този начин и парламентарната група на обединението, ще положат всички старания за приемане на забавените закони и останалите ограничения, свързани с НПВУ.

Подборът и финансирането на районни планове ще се прави по нов метод. Ще се сътвори инструмент на стойност над 2 мрлд. лв. за общински планове и ще се одобри предвидима и справедлива методика за тяхната оценка. Преди да бъдат отпуснати с разпореждане на Министерски съвет, плановете ще би трябвало да бъдат предпазени пред отрасловата комисия в Народното събрание. Така ще се подсигурява оптималната гласност и бистрота при целесъобразното консумиране на финансовия запас за общините.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР