Днес, на пресконференция  коалиция от 6 десни и дясноцентристки партии

Днес, на пресконференция  коалиция от 6 десни и дясноцентристки партии ...

Коалиция от 6 партии ще подкрепи Елеонора Николова за кмет на Русе.

Днес, на пресконференция  коалиция от 6 десни и дясноцентристки партии припознаха за свой кандидат за градоначалник на Русе Елеонора Николова.
Коалицията включва: СДС, ДБГ (Движение България на гражданите), ССД (Съюз на свободните демократи), БНД (Българска нова демокрация) и Движение 21. Кандидатурата е подкрепена и от гражданската инициатива „Единение“ на академиците Георги Марков и Стефан Воденичаров.
Елеонора Николова сподели, че дълго и трудно е взела решението да се кандидатира, но може и знае как се ръководи в интерес на гражданите. „Желанието ми е Русе да стане град на свободния предприемачески дух. Трябва да се върне вярата“, каза Елеонора Николова. Това ще допринесе до подобряване на условията за бизнес в града и до повишаване благосъстоянието на гражданите.
„Всички фирми ще имат равен старт и бизнесът ще има свободни рамки, за да развива инициативите и идеите си, а не, както досега, обществените поръчки да се разпределят между определен кръг от фирми“, допълни Николова. Тя ще е водач на листата за общински съветници.
Председателят на СДС Румен Христов каза: „Елеонора Николова винаги е била свързана с десницата и затова заставаме без колебание зад нейната кандидатура тук“. СДС ще подкрепи кметовете, издигнати от ГЕРБ в Сливо поле, Иваново, Борово и Ценово. В останалите общински центрове партията вероятно ще издигне собствени кандидати, като в Две могили сигурен е Драгомир Дамянов.
Междувременно стана ясно, че зам.- кметът по „Хуманитарни дейности“ Иван Григоров е подал заявление и напуска ГЕРБ, а следващата дестинация е СДС, в която ще бъде в челото на листата на общинските съветници за местния вот.
Припомняме, че Иван Григоров е сред учредителите на ГЕРБ в Русе и бе дълги години председател на предизборния щаб на партията, но изпадна в немилост след като изрази

Източник: actualno.com