Днес, на официална церемония, Министърът на вътрешните работи - Младен

...
Днес, на официална церемония, Министърът на вътрешните работи - Младен
Коментари Харесай

Откриха реновираната сграда на МВР - Кюстендил

Днес, на публична гала, Министърът на вътрешните работи - Младен Маринов, кметът на Община Кюстендил - Петър Паунов, Областният шеф – Виктор Янев и шефа на ОДМВР – Кюстендил старши комисар Елиан Стамболийски откриха реновираната административна постройка на ОДМВР – Кюстендил. Средствата за обновлението са обезпечени по оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 -2020 “.
Архиерейският наместник – негово благоговейство отец Генадий, благослови новата постройка, жителите на град Кюстендил, както и бъдещите инициативи на чиновниците на Областната дирекция. Кметът на град Кюстендил – господин Петър Паунов откри церемонията, като приветства гостите, жителите на града и чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

“Радвам се, че наред с храмовете на образованието – българските учебни заведения, успяхме да изпълним да бъде актуализирана и санирана и постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в град Кюстендил. За близо милион лв. беше сменена напълно покривната структура, беше направено вътрешно саниране, сменена дограма, напълно нова отоплителна апаратура. Има още какво да се желае, само че това беше допустимо да се направи с европейските средства.
Направихме го, с цел да може вие - като наши сътрудници и другари да работите в една уютна и спокойна среда – да работите както по предварителната защита, по този начин и по обезвреждането на незаконните действия на територията на нашия район. Стремим се, да мислите както за работата, по този начин и за своите фамилии с цел да могат децата ви да бъдат възпитани като ваши наследници, и както ние се гордеем с вас – с вашата безрезервност и вашите достижения, по този начин в бъдеще - България да се гордее с всеки един от тях! Благодаря за съпричастността на господин Христо Терзийски, несъмнено специфичните ни благодарности, обаче са ориентирани към един човек, който наред с тежката професионална кариера – дългогодишна, юридическите си качества, пое кръста и на тежката политическа отговорност. Неговата поддръжка е безрезервна, както и гневната му борба със актуалната престъпност – представям ви Министъра на вътрешните работи господин Младен Маринов.

Министър Маринов изрази признателност към локалната власт – в лицето на господин Петър Паунов, че наред с образованието и опазването на здравето, и сигурността е приоритет за общината, както и най-много мирното общуване на жителите на град Кюстендил. Ето какво още сподели Министъра:
“Всички старания, които са хвърлени в тази посока, ви убеждавам че не са напразни, в противен случай те ще допринесат за възстановяване на сигурността в региона, за възстановяване най-много на обслужването на жителите, тъй като това е доста значима част от нашата активност. Органите на Министерство на вътрешните работи се свързват към момента с извънредно репресивни дейности- свързани с санкции по пътната сигурност, по разнообразни други правонарушения, само че поставяме всички старания – с сътрудниците, с шефа на Главна дирекция Национална полиция да изградим и различен образ на полицията. А точно, че тя е на първо място в помощ на жителите.
Ремонтът, който беше осъществен, ще усъвършенства обслужването на жителите, ще обезпечи достъп на хората в неравностойно състояние до всички услуги, които сме длъжни да предоставим на обществото, ще се усъвършенства и увеличи и доверието на обществеността към работата на полицейските чиновници. Към сътрудниците желая да се обърна с поздравления, да им пожелая да са живи и здрави, да ги уверя, че тяхната работа е от извънредно значение за обществото и би трябвало да са горди с това, което вършат, макар рисковете, които поемат, и че обществото, макар рецензиите в избрани направления, прави оценка техния труд, прави оценка техните старания да основават повече сигурност!
Политиката на Министерството е ориентирана в възстановяване освен на битовите условия, виждате, че в Областна дирекция – Кюстендил са разпределени нови коли – те са също по европейски план и по европейски стратегии. Правим всичко допустимо, с административен потенциал да усвояваме повече средства и да ги насочваме в помощ на обществото. Тези нови коли дават по-голяма подвижност, новата постройка дава по-добри условия за труд. В развой е съоръжение на всеки един полицейски чиновник със средства за персонална отбрана, със средства за влияние в сериозни обстановки. В тази постройка са сътрудниците и от Пожарната и спешна сигурност на популацията, едно от районните ръководства на Областната дирекция, тъй че с поддръжката на кмета и това, което е направено считам, че се покачват значително изискванията, при които сътрудниците да бъдат оптимално във ваша изгода. Искам да пожелая на всички, да сте живи и здрави и да подготвим най-известния конкурс за хубост – “Мис Кюстендилска пролет “ на 21-ви март! Благодаря! “
В знак на признателност за положените старания, министър Маринов връчи плакет на Министерство на вътрешните работи - на кмета на община Кюстендил господин Петър Паунов. След което дружно срязаха и лентата на обновената постройка на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Кюстендил и приветстваха чиновниците и гостите на откриването.


Министър Маринов отговори и на някои публично значими въпроси– по отношение на случая с господин Гебрев – дали през 2015г. сигнала е подаден първо в ДАНС и дали те го предават на Столична дирекция на вътрешните работи, когато той е бил шеф:
“Сигналът е подаден от отдела от Военно здравна академия, за настаненото лице в такова положение. Естествено към този миг няколко са аргументите за неговото положение, тъй че неотложно започнахме процесуално-следствени дейности - беше формирано досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране против незнаен причинител и в хода на следствието бяха извършени безусловно всички оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности, бяха назначени и голям брой експертизи във връзка с случая – изобщо всичко беше осъществено в цялостен размер. Естествено случая в последно време има още развиване, при приемане на съответната информация, неотложно бяха подхванати дейности по обновяване на досъдебното произвеждане, неотложно на най-високо политическо и професионално равнище, от премиера и от основния прокурор бяха известени и партньорските служби. Вчера основния прокурор беше задоволително обстоен за всички дейности, които са осъществени досега. Аз ще повторя, че случая от самото начало е бил с изключение на в нашето полезрение и са се правили дейни дейности по него, по този начин и в цялостен синхрон със Западните сътрудници. Има издадена Международна заповед за следствие, която е изпратена във Англия. Така че, убеждавам ви, че всичко, което може да се направи се прави, по изясняването на всички обстоятелства и условия.
Не изключваме нито една версия досега, в който не бъде отхвърлена от събраните обстоятелства и условия. Образувано е досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране против незнаен причинител. Случаят продължава, няма да разгадавам повече информация, защото ще попречи на следствието. Аз ви призовавам да се върнем към 2015 година и да си представим, че не знаем събитията, които са настъпили след тази година – към оня миг, проверяващите работят по това, което са имали все още, тъй че в хода на тази работа, естествено са изследвани всички места, където пострадалият е бил. Всички вероятни способи за досег с вероятно отровно вещество, тъй че това е направено още в границите на следствието през 2015г.

На въпрос по кое време Гебрев е оповестил на Министерство на вътрешните работи, че самичък е направил проучване в Холандска лаборатория, министърът отговори, че това е било към края на 2018г., при последните данни, които той дал, с цел да се възобнови досъдебното произвеждане, съобщи сътрудник от града за Actualno.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР