Днес на обяд имаше нов вторичен трус в Македония. Теориите

...
Днес на обяд имаше нов вторичен трус в Македония. Теориите
Коментари Харесай

Сеизмолог: Вулканът в Македония не е действащ и няма начин да изригне

Днес на обяд имаше нов второстепенен трус в Македония. Теориите за вулкан провокираха интереса към земетресенията. Първият трус в западната ни съседка беше по-слаб от този в Перник.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия сеизмологът Бойко Рангелов. Аз самият бях сюрпризиран от новината за вулкана край Косел. Това не е подправена вест. Наистина има подобен вулкан, който е бил деен преди милиони години. Този вулкан няма метод да изригне отново и не е настоящ. Той може да изпуска само газове и сяра. Има опция и за гейзерна вода. У нас имаме сходен образец с вулкана "Кожух " в Рупите. Не бих се учудил, в случай че братята македонци разгласят, че са измислили вулканите, пошегува се сеизмологът, разяснявайки изказванията на пресата в западната ни съседка, че вулканът край село Косел е единственият действаш на Балканите.

Земетръсната интензивност в Македония ще продължи към година. У нас беше същото след земетресението в Перник. Няма никакви учредения да се опасяваме. България е земетръсна страна. Всички наши прилежащи страни са много по сеизмични. Нас ни пази Господ, само че не би трябвало да се отпускаме. Все отново на наша територия е станало най-силното земетресение в цяла Европа. Идва лято, да се радваме на хубавото време и да не се тормозим, прикани Рангелов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР