Днес на обществената пътна мрежа в Токио Nissan демонстрира прототип

...
Днес на обществената пътна мрежа в Токио Nissan демонстрира прототип
Коментари Харесай

По улиците на Токио тръгна автономен Nissan

Днес на публичната пътна мрежа в Токио Nissan показва първообраз на своята най-развита технология за самостоятелно ръководство, планувана за въвеждане в серийно произвеждане от 2020 година
Nissan Motor Corp. тества идващото потомство на технологията ProPILOT в модифициран състезателен седан INFINITI Q50. Технологията разрешава на автомобила да се движи самостоятелно по пътищата в града и отвън него, като стартира, когато лидерът избере дестинация в навигационната система, и завършва с идването в крайната точка на пътуването.

Изкуственият разсъдък на прототипа употребява информация от 12 датчика, 12 камери, радари с 9-милиметрови талази, шест лазерни скенера и карта с висока резолюция, с цел да проучва в действително време комплицирани сюжети и да насочва безпроблемно автомобила в предизвикателните градски условия – като прекосяване през натоварени кръстовища. Това хардуерно съоръжение, дружно с подобренията по софтуера, обезпечават също гладко маневриране, когато автомобилът се натъкне на трудности на пътя, което води до ръководство, даващо чувство, че зад кормилото седи човек. Това от своя страна подсигурява успокоение за пасажерите.


“Изобретателността стои в основата на всичко, което вършим в Nissan,” съобщи Такао Асами, старши вицепрезидент на Nissan, отговарящ за научните проучвания и модерно инженерство. “Прототипът на идващото потомство на технологията ни ProPILOT показва, че тя ще е подготвена за потребление в действителни пътни условия от 2020г. Днешната проява е следващ образец за сполучливата ни работа при основаването на самостоятелно бъдеще на ръководство за всички.”

Демонстрацията следва скорошното лансиране на новия Nissan LEAF, оборудван с технологията ProPILOT, която разрешава самостоятелно придвижване в една лента на автомагистрала. Разрастващата сегама на Nissan с вградена технология ProPILOT включва също Nissan Serena, X-Trail и Rogue, като през 2018 година към тях ще се причисли и Qashqai.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР