Днес на мястото на извънредната ситуация на преливащия язовир Рогозен

...
Днес на мястото на извънредната ситуация на преливащия язовир Рогозен
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Да се преразгледат концесиите на язовири и водоеми

Днес на мястото на изключителната обстановка на преливащия язовир " Рогозен 1 " пристигна и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя заяви на публицистите, че е посетила застрашените от наводняване село Крушовица и град Мизия. По думите й хората са уплашени и не виждат поддръжка от държавното управление. Нинова сподели още, че отпущането през днешния ден на 3 милиона лв. за ремонт на язовира е добра вест, само че много закъсняла, тъй като парите идват, когато водоемът е цялостен и не могат да се употребяват.

Нинова цитира отчет на прокуратурата, в който се споделя, че в страната има 205 рискови язовири и броят им се усилва. За да не се позволяват такива спешни произшествия като в община Хайредин, от Българска социалистическа партия оферират комплекс от незабавни ограничения.
Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия: - Правителството трансферира отговорността на общините, без да ги финансира, а те нямат пари да поддържат язовирите. Затова първото най-важно нещо е да им се обезпечат пари за поддръжка, само че системно, а не, в случай че някъде стане някакъв случай. Второто е да им се дадат пари за разчистване на коритата на реките. Пак е тяхна отговорност и отново нямат опция да го създадат. Третото: да се прегледат тези язовири, които са дадени на концесия на частни лица и които не са изпълнени дадените инструкции за техническа поддръжка и ремонт, да им се лишават концесиите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР