Днес на много места до обяд ще е мъгливо, максималните

...
Днес на много места до обяд ще е мъгливо, максималните
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 12 ноември

Днес на доста места до обяд ще е мъгливо, оптималните температури ще са сред 17 и 22 градуса. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология.
Минималните температури ще са от 5° - 7° в северозападните региони до 10° - 12° тук-там в Югоизточна България.
Днес до обяд на доста места в котловините, низините и към водните басейни ще е мъгливо. След обяд мъглата ще се разсее и над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, с раздрана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България – сдържан югоизточен вятър. По-късно денем над югозападните региони от страната облачността ще се усили и вплътни, само че единствено на изолирани места там ще превали кратковременно. Максималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°.
Преди обяд по Черноморието ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Ще духа сдържан югоизточен вятър. След обяд видимостта ще се усъвършенства и ще е най-вече слънчево, с раздрана висока облачност.
Максималните температури ще са 17° - 18°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е към 18°.
В планините ще е най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа мощен, по високите и открити елементи - до плевел южен вятър. Привечер над масивите от Западна България облачността ще се усили и тук-там там кратковременно ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 7°.
Атмосферното налягане ще се намали и ще бъде към междинното за месеца.
В сряда и четвъртък, с прекосяването на атмосферно разстройване, над страната ще доминира облачно време. От югозапад ще стартират валежи, по-съществени в Рило-Родопската област, а по здрач и през нощта против четвъртък ще превали на повече места в Западна и Централна България. По-късно в четвъртък облачността от запад ще се раздра, в обособени региони на изток към момента ще превалява дъжд. Вятърът ще остане от югоизток, ще бъде най-вече сдържан. Ще се покачат утринните температури и минималните ще бъдат най-вече сред 8° и 13°, а дневните в четвъртък ще се намалят и оптималните ще са сред 15° и 20°. В петък вятърът още веднъж ще се ориентира от юг-югозапад, само че ще остане слаб. Ще е без превалявания, тук-там в низините и котловините преди обяд с ниска облачност. Максималните температури ще останат без смяна, утринните ще се намалят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР