Днес, на храмовия празник на Троянския манастир "Успение Богородично", започва

...
Днес, на храмовия празник на Троянския манастир "Успение Богородично", започва
Коментари Харесай

Започва традиционният панаир на занаятите в Орешак

Днес, на храмовия празник на Троянския манастир "Успение Богородично ", стартира обичайният панаир на занаятите. Той ще продължи до 19 август и за поредна година ще събере в троянското село Орешак стотици посетители, пристигнали да се допрян до традицията.

А тя датира още от втората половина на 18 век, когато занаятчии от цялата страна се събирали, с цел да покажат своите творби. С течение на времето панаирът се трансформира в един от най-големите в Северна България, съобщи шефът на Националното ревю на художествените занаяти и изкуствата в Орешак Иван Чакъров. Изложението и Община Троян са уредници на събитието.

"Тук всеки клиент, с изключение на предмети на националните художествени занаяти, може да си закупи и практични артикули за бита, да се наслаждения на обичайната кухня и музика в прохладните бирарии. За най-малките посетители на панаира има обособена и зона с атракциони ", добави пред Българска телеграфна агенция Чакъров.

Карта на панаира е сложена първоначално при метода от Троян и пред Троянския манастир. На нея са обозначени опциите за паркиране, другите обособени зони: за занаяти, за търговия и атракции и местата за хранене. Показан е и пътят на литийното шествие от манастира до параклиса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР