Днес на Дондуков 2 президентът Румен Радев се срещна с

...
Днес на Дондуков 2 президентът Румен Радев се срещна с
Коментари Харесай

Президентът Радев се срещна на Дондуков 2 с български евродепутати

Днес на „ Дондуков " 2 президентът Румен Радев се срещна с български представители в Европейския парламент. По време на диалога бяха разисквани тематики, свързани с идното Българско председателство на Съвета на
Европейския съюз, политическите цели на страната ни като страна членка на Европейски Съюз, както и настоящи въпроси от европейския дневен ред.


„ Българските жители би трябвало да бъдат ангажирани във формулирането на визиите за бъдеща Европа и да вземат участие в дебатите по европейския дневен ред. Темите, по които работи Европейският парламент, следва да бъдат притежание на българите ", съобщи президентът Румен Радев пред българските евродепутати от другите политически фамилии в Европарламента.

Президентът също по този начин насърчи нашите представители в Европейския парламент да работят интензивно, с цел да може България да бъде ефикасен участник във вземането на решения на европейско равнище, а освен реализатор на политиките на Европейски Съюз.

Членовете на Екологичен потенциал увериха президента, че във връзка с Българското председателство и на основните национални дела, българският
парламентарен корпус в Страсбург е постигнал единение и дейно взаимоотношение, без значение от политическата принадлежност на своите представители. Присъединяването на България към Шенгенското пространство, недопускането на дискриминационен метод в границите на европейските институции по отношение на някои страни членки, дейното присъединяване в дебата за бъдещето на Еврозоната, даването на европейска вероятност на страните от района на Западните Балкани и други, бяха избрани по време на срещата като национални цели.

На срещата беше реализирано единодушие, че Кохезионната политика би трябвало да бъде непокътната като фактор за гарантиране на равни благоприятни условия зареализация и развиване на европейските жители и райони.

Пред българските евродепутати президентът Румен Радев показа концепцията за основаване на теоретичен, учебен и медицински центърв София с технология от ЦЕРН, който да бъде част от всеобхватния метод за интеграция на страните от Балканите. Българските представители в Екологичен потенциал показаха поддръжката си за плана и ще работят за неговата реализация.

Акцент на диалога също по този начин беше готовността на българските институции и представителите на страната ни в Екологичен потенциал да се работи за активизиране на връзките с българските общности в чужбина и разширението на опциите за проучване на български език отвън границите на родината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР