Днес на 85- годишна възраст ни напусна д-р Хусеин Абумелих,

...
Днес на 85- годишна възраст ни напусна д-р Хусеин Абумелих,
Коментари Харесай

Почина д-р Хусеин Абумелих, основателят на УМБАЛ „Дева Мария“

Днес на 85- годишна възраст ни напусна доктор Хусеин Абумелих, създател и притежател на университетска болница " Дева Мария " и медицински център " Света София " в Бургас.

Д-р Хусеин Абумелих е роден през 1935 година в Ирак. Изучава медицина в България и през 1966 година подписва брак с бургазлийката Недялка Минчева. През 1991 година се връща за непрекъснато в България и години по-късно слага основите на нов вид опазване на здравето в Бургас, създавайки медицински център " Света София ". Верен на любовта си към медицината, няколко години по-късно дружно със сина си Семир Абумелих вършат идната крачка и основават многопрофилната болница за интензивно лекуване " Дева Мария ". През целия си живот е признателен на България, която " ми даде чудесно обучение, предана жена, здрав и интелигентен наследник, приюти ме още веднъж и даде късмет да посрещна с достолепие старините си. "

В съболезнователния адрес към околните на доктор Абумелих, кметът на Бургас Димитър Николов написа:

" Трудно се преглъща тъгата по един толкоз добър и безрезервен човек, който намираше място в огромното си сърце за всекиго. Доктор Хусеин Абумелих приемаше провокациите и компликациите в живота с увереност и религия в триумфа. През целия си живот той влагаше цялата си сила в медицината и в това да оказва помощ на хората. Той е в основата на това в Бургас да бъде основана една от най-модерните лечебни заведения освен в района, само че и в страната. Винаги ще го помним с това, че мощно обичаше България и Бургас. Поклон пред паметта му! "

Поклонението ще се извърши на 19 февруари от 13 ч. в Обредната зала на бургаските гробища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР