Днес+ На 2 юни – Денят на Ботев, стартира приемът на

...
Днес+
На 2 юни – Денят на Ботев, стартира приемът на
Коментари Харесай

На 2 юни стартира приемът на първокласници в ОУ “Христо Ботев“ във Варна

 Днес+ На 2 юни – Денят на Ботев, започва приемът на първокласници в ОУ “Христо Ботев “ в Аспарухово, оповестява Днес+. 

С напълно актуализирана база за децата, които за първи път ще чуят учебният звънец, учебното заведение приветства своите нови ученици. Първокласно начало за първолаците, с чисто нови мебели и единични чинове. 

През 2019 година е осъществен повсеместен ремонт на материално-техническата база на приземния етаж. Електрическата апаратура е сменена напълно, инсталирано е ново LED осветяване, построена е пожароизвестителна система, инсталирани са нови радиатори за отопление.

За сигурността на учениците, учебното заведение е снабдено с чисто нова техника за видеонаблюдение. Оформени са нови пространства за занимания по ползи и помещение за хранене на учащите. 

Изградена е WiFi мрежа и е закупена компютърна техника, като по този начин образователното заведение предлага на своите ученици новаторска среда за развиване придобиване на познания в света на технологиите. 

Освен новата и сигурна среда, ОУ “Христо Ботев “ разполага с извънредно дипломиран екип от експерти и педагози, потвърдили се нееднократно с своята сфера. Млад и експертен набор от профилирани фрагменти за деца със специфични просветителни потребности – екип от психолог и логопед, както и ресурсен преподавател, потвърдили работата си с блестящи резултати. 

През миналата образователна година, възпитаници от главното учебно заведение, премериха познания на интернационална олимпиада по математика, от която отнесоха няколко медала. 

ОУ “Христо Ботев “ в Аспарухово е учебно заведение с богата история, новаторско и съвременно настояще и ослепително бъдеще. 

ОУ " Христо Ботев " гр.Варна се основава при започване на ХХ век. Намира се в две частни къщи, а за прогимназиалните класове учениците са пътували пеш до града през понтонен мост. През 1927г. се построява учебно заведение " Христо Ботев ". Сградата е едноетажна, във формата на буквата " Г ". с шест класни стаи. Главен преподавател е Иван Калайджиев, който именува и отстоява ботевското име на учебното заведение. Започва битка с неграмотността-курсове за ограмотяване на служащи и бойци. Първи шеф е Христо Петров. По време на втората международна война учебното заведение е освободено за квартируване на немски бойци. През 1955 – 56г. е построен втори етаж и дясно крило. През 1957 – 58г. прераства в приблизително учебно заведение с 1200 ученика от 1 до 12 клас. Това е първото приблизително учебно заведение в региона.

В историческото си развиване то с изключение на, че е образовало, само че е и изграждало почтени персони.

По време на изолацията поради пандемията с Covid-19, учебното заведение сподели забележителна организация на образователния развой в онлайн образованието.

ОУ " Христо Ботев “ кандидатства за включване в листата на новаторските учебни заведения през новата 2020/2021 образователна година.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР