Днес, на 16 август трябваше да стартира прослувутата тол система.

...
Днес, на 16 август трябваше да стартира прослувутата тол система.
Коментари Харесай

БСП към Борисов: В България няма нито една цяла магистрала, има само части от магистрали

Днес, на 16 август трябваше да започва прослувутата тол система. АПИ трябваше да събира пари и да ремонтира пътищата, само че това естествено не се случи.

Това сподели на конференция депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. "Какво установяваме през днешния ден обаче? Вместо българите да пътуват по естествени автомагистрали и пътища, те още веднъж си хабят нервите. В България автомагистрали няма. Има елементи единствено елементи от автомагистрали и това би трябвало към този момент да е ясно на всички. Има сякаш една автомагистрала до морето, на която съвсем на всички места обаче има ограничавания от 90 км/ч и по този начин сигурно не можем да приказваме за автомагистрала. Другата автомагистрала, която би трябвало да ни води към Бяло море, пък изгоря и към този момент 4 дни слушаме и гледаме по какъв начин всички институции си трансферират топката и виновността - АПИ на общината, общината на някоя друга институция. Зад всички тези проблеми стои едно само лице - министър председателят и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов. Някой би трябвало да понесе отговорност и това е министър-председателят, тъй като всички тези, които слушаме по какъв начин се упрекват взаимно за пожара на "Струма ", са му подчинени и са назначени персонално от него. Имам предложение към премиера. Вместо с джипа си да вози министри на задната седалка по лъскави и измити пътища, да слезе и огледа какво има под тях - горящи сметища, през вчерашния ден излезе, че под Аспаруховия мост се съхраняват остарели гуми. Борисов носи отговорност за това по какъв начин се строят автомагистралите и какво се случва с тях. Борисов не строи автомагистралите и това също би трябвало да е ясно на всички ", безапелационен бе Свиленски.

"Искам да засегна и още една тематика. Катастрофите в страната не престават да порастват, жертвите и потърпевшите по пътищата също. Какво вършат ръководещите за това? Вече 5 години чакаме новите закони за придвижването по пътищата и за придвижването на пътните транспортни средства. От ГЕРБ най-сетне показаха тези проектозакони. Предлагам на Бойко Борисов да се запознае с тях преди да ги вкара в Министерски съвет за одобрение. В тези проектозакони се прокарват единствено лобистки ползи. В нито един от тези проектозакони не се пазят ползите на българските водачи и жители. В тях има единствено лобизъм ", разгласи още депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР