Днес на 11.03.2020г. от 9 часа на околовръстното шосе на

...
Днес на 11.03.2020г. от 9 часа на околовръстното шосе на
Коментари Харесай

Жители на Гърмен: Докага селото ни ще тъне в отходни води?

Днес на 11.03.2020г. от 9 часа на околовръстното шосе на гр. София и ул. Патриарх Герман, се състоя митинг на жителите на с. Герман с искане да ни бъде обърнато внимание от ръководещите, които взимат решения кое обитаемо място да бъде с канализация. Това осведомят с писмо до медиите жителите на с. Гърмен. В него те оповестяват:
Селото ни е на равнището на река Искър, което значи, че подпочвените води са високи и при построени септични ями или пречиствателни станции за отходни води, пречистените води не могат да бъдат поети от почвата. Тя самата е задоволително напоена даже и без да вали дъжд. Улиците ни са без отводняване, само че някои са с просмукани отходни води. Имаме заричане от 2010 година, само че търпението ни се изчерпа. Герман е бързо разрастващо се село, строят се доста къщи и кооперации,но неналичието на КАНАЛИЗАЦИЯ " обезпечава " на по-ниско намиращите се задоволително " влага " от отходни води. До по кое време?

Настояваме в най-къс период да се построи канализация в селото, с цел да не се наводняват дворове и къщи, с цел да се усещаме част от страната. И се надяваме, че и страната ни приема като нейна част.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР