Днес на 103 години става актьорът и продуцент Кърк Дъглас,

...
Днес на 103 години става актьорът и продуцент Кърк Дъглас,
Коментари Харесай

Кърк Дъглас – живата на легенда на киното на 103 години!

Днес на 103 години става артистът и продуцент Кърк Дъглас, който е същинска легенда в киното освен поради възрастта си, само че и поради незабравимите си функции, оставили диря в седмото изкуство!

Кърк Дъглас се ражда на 9 декември 1916 година в семейство на еврейски имигранти от Чауси , Могильовска област, Руска империя (днешна Беларус) с името Исур Даниелович Демски .

Кърк Дъглас през годините >>>

 Кърк Дъглас Getty

Дъглас има оскъдно детство и живее с родителите си и шестте си сестри. Той прави своя кино дебют в „ Странната обич на Марта Айвърс “ (1946 г.) с Барбара Стануик и Лизабет Скот. Дъглас скоро се трансформира във водеща бокс офис звезда през 50-те години на предишния век, ставайки прочут със съществени драми, в това число западни и военни филми. По време на кариерата си той се появява допълнително от 90 кино лентата. Дъглас е прочут със своя избухлив актьорски жанр, който демонстрира като юрист за наказателна отбрана в „ Град без жал “ ( “Town Without Pity”) през 1961 година

Кърк Дъглас става интернационална звезда с ролята си на безсъвестен боксьор в „ Шампион “ (1949) , която му донася и първата номинация за Оскар за най-хубав артист. Други ранни филми, в които взе участие, са “Young Man with a Horn” (1950 г.), “Ace in the Hole” (1951 г.) и “Detective Story” (1951 г.), за който получава номинация за „ Златен глобус “ за най-хубав артист в драма. Той получи втора номинация за „ Оскар “ за трагичната си роля в „ Лошият и красивицата “ (1952 г.) и третата си номинация за ролята на Винсент ван Гог в “Lust for Life” (1956 г.). Неговото име се свързва най-много с основната роля във кино лентата „ Спартак “, както и „ Одисей “ и „ Викингите “.

Кърк Дъглас през годините >>>

Като артист и човеколюбец, Дъглас получава общо три номинации за Оскар, Оскар за повсеместен принос и Президентски орден на свободата . Като създател е написал 10 романа и записки. Той е под номер 17 в листата на Американския кино институт за най-великите мъжки екранни митове на класическото холивудско кино и най-високопоставеният жив човек в листата. През октомври 2004 година, улица в Палм Спрингс, Калифорния е кръстена на негово име.

 Кърк Дъглас Getty

През 1991 година оцелява при злополука с хеликоптер, а през 1996 година претърпява инсулт , който затруднява говора му. Той живее с втората си брачна половинка Ан Байдънс и има четирима синове, измежду които и артистът Майкъл Дъглас .

Кърк Дъглас през годините >>>

 Кърк Дъглас Getty

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР