Днес МЗХГ ще изпрати уведомителни писма и стартира процедура за

...
Днес МЗХГ ще изпрати уведомителни писма и стартира процедура за
Коментари Харесай

Започва възстановяване на надвзетите помощи за заменки

Днес МЗХГ ще изпрати уведомителни писма и започва процедура за възобновяване на надвзетите суми от бенефициентите, получили държавна помощ за горски заменки. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева време на брифинг в Народното събрание.

"Настоящата трибунка я даваме, с цел да осведомяваме за края на една сага, която стартира с първия мандат на ГЕРБ. Това са горските заменки, осъществени в интервала 1 януари 2007 до края на януари 2009 година Малко последователност на събитията. С влизането на първия мандат на ГЕРБ тогавашния министър на земеделието осведоми прокуратурата за осъществените заменки. Неправителствени организации бяха уведомили и Европейска комисия и стартира изследване, съставлява ли това непозволена държавна помощ. В същото време с влизането на ГЕРБ в първи мандат тук с решение на Народно събрание бе натрапен мораториум върху изключването на сменените горски територия от горския фонд ", сподели още Танева.

По думите ѝ Европейска комисия се е произннесла, че осъществените заменки съставляват държавна помощ, която е непозволена и следва бенефициентите да възстановят полученото допълнително.

Държавна фирма "Земеделие ": Няма заплаха от загуба на евросредства поради къщите за посетители

"В тази връзка обект на оценителска експертиза бяха поземлени парцели с обща повърхност над 110 хиляди дка. Тази оценителна комисия завърши своята работа, като от 132 контракта в 103 откри непозволено получена държавна помощ от страна на бенефициентите. Тези 103 покупко-продажби засягат 478 парцела на обща повърхност малко над 22 хиляди дка. Получената допълнително стойност от бенефициентите в тези 103 контракта се равнява малко над 80 млн. лева Днес МЗХГ изпрати уведомителни писма до тези бенефициенти и започва процедурата за възобновяване на надвзетите суми от бенефициентите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР