Днес може би е най-празничния ден. Днес е денят с

...
Днес може би е най-празничния ден. Днес е денят с
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова и Красимир Вълчев откриха учебната година

Днес може би е най-празничния ден. Днес е денят с най-вече усмивки, с най-вече позитивно въодушевление, с най-вече цветя, с най-вече религия в бъдещето, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриването на образователната година в Първа Английска гимназия и 112 главно учебно заведение „ Стоян Заимов “ .

„ Защо? Защото ние имаме вяра в образованието, имаме вяра, че посредством него можем да живеем по-добре ”, продължи министър Вълчев. Той означи, че през днешния ден има доста неща, които несъмнено ни разделят, само че това, което ни сплотява е желанието да дадем по-добро бъдеще на децата си.
 БГНЕС

„ Това предпочитание го даваме най-много посредством просветителната система. Желанието нашите деца да живеят в по-добро хармонично проспериращо общество. Затова най-вече разчитаме на българското учебно заведение и на българските учители ”, сподели Красимир Вълчев.
 БГНЕС-->

Кметът на София Йорданка Фандъкова уточни, че през днешния ден в столицата потеглят на учебно заведение към 12 000 първокласници. „ Пожелавам ви любознанието да не ви напуща през цялата година, да срещнете доста другари, да обикнете знанията, тъй като знанията ни вършат свободни. На всички поисквам сполучлива образователна година. На добър час ”, сподели кметът обръщайки се към учениците.
 БГНЕС

Щастлива съм, че през днешния ден още веднъж съм с Вас, учениците от две от най-хубавите учебни заведения в София - Първа британска езикова гимназия и 112 ОУ, съобщи Фандъкова. „ За втора година посрещаме първия образователен ден с втора нова постройка, тъй като най-важните вложения в града са за децата и тяхното обучение “, добави Фандъкова. „ За нас българите първият образователен ден е празник, тъй като е начало на пътя към знанието за всеки един от нас. Начало на развиване, израстване и ентусиазъм ", изясни кметът.
 БГНЕС

„ Уважаеми сътрудници учители, Вие имате сложната задача да намерите пътя до всяко дете, до всеки възпитаник. Да им дадете знанието в другите образователни дисциплини и умения, само че и да ти научите отличават положителното и истината. Да ценят себе си и да почитат другите. Да отключите у децата желанието, упоритостта, потребността да бъдат по-добри, по-успешни, по-можещи. Това е мъчно, реализира се с доста самообладание и професионализъм ", разяснява Фандъкова. „ Промяната става вътре в самите деца, в личността на всяко едно дете и е резултат от личното му умеене. Нека да им помогнем за това “, добави кметът на София.
 БГНЕС

„ Скъпи родители знам, че посрещате този ден с доста неспокойствие, наслада и даже доста терзание. Знайте, че Вашите деца са прелестни. Всяко от тях е друго със своите качества, умения и ползи. Едни са по-добри в математиката, а други в преодоляването на езиците. Някои развиват своите гении в изкуствата, а други са първенци в спорта. Помогнете им да бъдат независими, да построяват другарства и да застават зад положителни дела “, добави Фандъкова. По думите ѝ сполучливият човек не е просто доктор, преподавател, инженер или актьор.
 БГНЕС

„ Успешният човек е на първо място персона. Лидер, който желае да промени света към себе си и знае по какъв начин. Скъпи възпитаници всички Вие прекрачвате прага на учебното заведение заредени с доста страсти от лятото и с нетърпението да видите какъв брой сте пораснали и какъв брой доста сте научили. Нетърпеливи сте да се срещнете с приятелите си и да разкажете своите летни истории. Пожелавам ви доста здраве, триумфи в учението и развлечение в игрите ", сподели още столичният кмет.
 БГНЕС

Малко по-късно просветителният министър разгласи в Националната природо-математическа гимназия /НПМГ/ " Акад.Любомир Чакалов " в София, че чака близо 2000 учебни заведения в страната да аплайват, с цел да получат финансиране за електронни дневници от Министерството на образованието и науката по Националната стратегия за " Информационни и информационни технологии ".

Той напомни, че през предходната образователна година в близо 1000 учебни заведения е почнала работата с електронни дневници , като в някои отчасти. Занапред всички учебни заведения в страната ще преминат на електронни дневници, като това не е наложително, само че значително електронизацията в образованието е неизбежна. Тя ще се случи освен във връзка с електронните дневници, само че и в методите на преподаване, а и цялостната административна активност на учебните заведения също последователно ще се електронизира, изясни министър Вълчев.

МОН подкрепя финансово всички учебни заведения в страната за електронните дневници, като някои учебни заведения несъмнено ще изберат по-скъпи електронни дневници, само че наложително желаеме електронните дневници да имат модул за известяван на родителите и мобилно приложение, с цел да може това известяван да бъде гратис - да не се заплащат средства за СМС-и. Въпрос на избор е в учебните заведения, в които има електронни дневници, дали да има и училищен бележници , сподели министър Вълчев. Той добави, че това е въпрос на избор на учебните заведения, като учебното заведение може да избере в една преходна година - да има и електронен и хартиен дневник, и училищен бележници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР