Днес мога да споделя визията на местната власт за социалния

...
Днес мога да споделя визията на местната власт за социалния
Коментари Харесай

Фандъкова: Преди дни станахме свидетели на най-сериозното увеличение на заплатите на водачите в градския транспорт

Днес мога да споделя визията на локалната власт за обществения разговор.

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на XVIII-та Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици (ECTUN), проведена от КТ "Подкрепа ". "Усилята на мен и моя екип за рационализация на градския превоз в София са големи. Това е наш главен приоритет, като задачата е ежедневено да се усъвършенства въздуха в столицата. Живеем в турболентни времена, като битката сред прагматизма и популизма е сериозна, като за жалост те не постоянно са в интерес на прагматизма. Ролята на синдикатите в тази битка е доста огромна и в някои случаи е по-важна от ролята на властта. Разчитаме на синдикатите да са постоянно до своите членове, с цел да отвоюваме победа над популизма ", сподели още Фандъкова.

"Преди дни организирахме дълъг и комплициран разговор с представителите на синдикатите за проблемите в градския превоз. Имахме тежки диалози, само че в никакъв случай не изпуснахме положителния звук и не пропуснахме главните проблеми на работещите в градския превоз. Мога да кажа, че тази година се случи най-голямото нарастване на заплатите на водачите от двете общински сдружения в градския превоз, като това нарастване е с сред 25 и 28%. Изключително съм удовлетворена от този разговор, тъй като единствено по този начин можем да се оправим с популизма. Ясно е, че посредством популизъм се печели доста по-лесно и по-лесно се убеждават хората да повярват в него. Наясно сме с проблемите на водачите и изискванията им на труд ", безапелационна беше Йорданка Фандъкова.

"Искам да благодаря на синдикатите за тяхното предложение да се направи една дълготрайна стратегия за транспортния бранш. Само по този начин можем да дадем вероятност на хората работещи в градския превоз. Видяхме това в образованието и към този момент резултатите са налице. Младите хора от ден на ден се интересуват от учителската специалност и следването в университета в педагогическите специалности. Същото би трябвало да създадем и в траспортния бранш. Ще продължим диалозите като задачата е да се изготви една 3-годишна стратегия, в която да залегнат нарастване на приходите на работещите в двете общински сдружения на градския превоз всяка година, както и ежегодишно възстановяване на изискванията на труд. Надявам се, че на тази конференция тези проблеми ще бъдат дискутирани и поисквам триумф на форума ", приключи Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР