Днес мога да коментирам доклада, който излезе в петък на

...
Днес мога да коментирам доклада, който излезе в петък на
Коментари Харесай

Шефът на Шейново: Наказани са дисциплинарно трима души за разменените бебета

Днес мога да разясня отчета, който излезе в петък на Медицински одит. Той не беше изненада за нас, тъй като огромна част от нещата, които са отразени в него съответстваха с обстоятелствата, които установихме от нашата вътрешна инспекция. 

Това разяснява тази заран шефът на " Шейново " доктор Румен Велев, съобщи Нова тв. 

А точно да установим по какъв начин тъкмо се е случила самата замяна на бебетата, кои са виновни за тази неточност. На базата на тази наша вътрешна инспекция още в петък аз постанових санкции на трима индивида - старшата акушерка на неонатология, началника на отделението и дежурния доктор, който е изписал бебетата, уточни той.

Става дума за дисциплинарни санкции по Кодекса на труда, като старшата акушерка е отстранена от поста, който заема и е намалена в служба, изясни той.

Въведохме две промени, които няма по какъв начин да позволен замяна на бебета вбъдеще освен при нас, само че и в никоя болница в страната, уточни той.

Винаги съм подготвен да поема отговорност. Това е един честен акт. За момента не виждам такава причина, защото не нося персонална отговорност. Напротив. По-скоро виждам своята роля да подобрим оптимално бързо системата за изписване на бебетата, тъй като в последна сметка най-страшното в този случай е това, което се случва със фамилиите и с доверието сред нас и нашите пациенти, разяснява той.

Не, никой от чиновниците на болничното заведение не е пристигнал при мен, с цел да каже, че той е отговорен. Така е, тъй като става въпрос за низ от случайности, довели до този безразсъден случай, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР