Днес министърът на здравеопазването проф. Николай Петров Николай Петров е

...
Днес министърът на здравеопазването проф. Николай Петров Николай Петров е
Коментари Харесай

Министър Петров и Йорданка Фандъкова обсъдиха състоянието на общинското здравеопазването в София

Днес министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров Николай Петров е министър на опазването на здравето. Роден e на 29 август... към профила и кметът на София госпожа Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила разискаха положението и проблемите на столичното общинско опазване на здравето, оповестиха от пресцентъра на здравното министерство.

В срещата участваха и зам.-кметът на Столична община господин Дончо Барбалов, ръководителят на Постоянната комисия по опазване на здравето и обществена политика към Столичен общински съвет доктор Веселин Милев и доцент Цветомир Димитров, изп. шеф на Първа градска болница. Въведените от началото на 2017 година предели утежниха финансовото положение на общинските лечебни заведения, изрази терзание госпожа Фандъкова.

Надзорът на НЗОК през вчерашния ден е решил средствата за болнична помощ да бъдат увеличени с 6 млн. лева месечно, съобщи министър Петров и добави: Това не е решение, само че е глътка въздух и крачка в вярната посока. Според новия модел на финансиране бюджетът на всяко лечебно заведение ще се пресмята на база осъществена активност за 14 месеца, а не на база заплатена от НЗОК активност, посочи още министърът. Същевременно в бюджет 2018 година ще се опитаме да вкараме ясна граница сред парите за лечебните заведения и парите за медикаменти, т.е. – да премахнем опцията за прекачване на средства сред перата, изясни още проф. Петров.

Присъстващите разискаха още тежката конкурентна среда, в която работят общинските лечебни заведения, скрининговите стратегии, проведени от Столична община и опцията общинските лечебни заведения да бъдат възможни бенефициенти по европейски планове в бранш „ Здравеопазване “. Кметът Фандъкова изрече поддръжка за законодателните промени, които министър Петров и екипът му ще подхващат в осъществяване на държавните цели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР