Днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов предаде на центровете

...
Днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов предаде на центровете
Коментари Харесай

Здравният министър с коментар кога ще паднат мерките

Днес министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов съобщи на центровете за незабавна здравна помощ в София, Пловдив, Бургас, Варна, Добрич и Търговище 20 нови оборудвани коли за спешна помощ, заяви Novini.bg.

Автомобилите са закупени в осъществяване на план " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ", финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в растеж” 2014–2020.

„ Тези 20 коли за спешна помощ през днешния ден ще тръгнат към незабавните центрове в страната. Те са част от модернизацията на Спешната помощ. По него ще се дават общо 400 коли за спешна помощ “, сподели той пред публицисти.

Във връзка с точността на антигенните проби, министър Ангелов съобщи: „ Очаквам да ми дадат изрично мнение най-късно другата седмица. Няма изрично мнение на Европейски Съюз, което да приравнява тестванията. Наблюдава се наклонност за понижаване на заболелите и понижаване на натиска на лечебните заведения. До края на седмицата ще се издаде новата заповед, касаеща отварянето на детските градини. Ако по този начин вървят трендовете в петък ще има ясна заповед за яслите и детските градини “, посочи той.

Във връзка с опцията да се отхлабят ограниченията на 21-ви декември, здравният министър разяснява: „ Над 17 са индикаторите, които се наблюдават от здравния надзор. Много е значимо какъв ще е процентът на позитивните проби, какво ще е цифрата на лекуващите се в отделенията, значимо е по какъв начин върви броят на умрелите. 40% не е заболеваемостта, а броят на позитивните проби от изследвалите се. Не е такава картината в обществото “, изясни проф. Ангелов.

„ Ваксината ще пристигна не по-рано от началото на идната година. За нас е значимо всеки, който желае, да може да си я сложи “, стана ясно от думите му.

Проф. Костадин Ангелов увери, че текат доста съществени инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Той прикани, който има сигнали за нарушавания, да го уведоми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР