Днес министърът на здравеопазването генерал-майор проф. Николай Петров посети служебно

...
Днес министърът на здравеопазването генерал-майор проф. Николай Петров посети служебно
Коментари Харесай

Здравният министър посети служебно Бургас

Днес министърът на опазването на здравето генерал-майор проф. Николай Петров посети служебно Бургас. Един от мотивите е съгласуването и поделянето на отговорностите за бъдещето на новия детски рехабилитационен център в квартал " Ветрен " сред локалната и държавната власт. По време на министерската аудиенция бяха разисквани и ограничения за стабилизиране на най-голямото здравно заведение в района - УМБАЛ Бургас.

Професор Петров бе посрещнат от зам.-кмета доктор Лорис Мануелян и ръководители на разнообразни градски здравни звена.

Новият център се обитава в преустроена и реконструирана съществуваща постройка във в.з. " Минерални бани ", кв. " Ветрен ". За потребление лечебните свойства на минералната вода, той разполага с затрупан басейн, оборудван с нужните уреди за подводна рехабилитация. За потребностите на ползвателите са обособени лекарски кабинет, манипулационна, кабини за хидротерапия /водолечение/, зала за дейна кинезитерапия за самостоятелни и групови занимания, кабинети за лековит масаж; кабинет по ерготерапия; кабинет за медико обществени действия за работа с психолог, обществен служащ, логопед и обществен педагог/ресурсен учител; кабини за физиотерапия (електролечение). Осигурена е налична среда посредством инсталиран платформен елеватор.

Центърът ще дава съвременни здравни услуги по отношение на потребностите на децата, въз основа оценка на тяхното физическо положение, лечебни и рехабилитационни стратегии. Реализацията му стана допустима, с помощта на плана " Създаване на център за рехабилитация и психическа поддръжка за децата с детска церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания и техните фамилии на територията на община Бургас ", финансиран по Мярка 5: " Подобряване на достъпа до и качеството на грижите за деца с психологични, генетични и онкохематологични болести (с акцент върху деца, страдащи от церебрална парализа, сърдечно-съдови болести, аутизъм и младежи, страдащи от хранителни разстройства) и соматични увреждания, породени от инфекциозни болести (като полиомиелит, бактериален менингит, морбили, туберкулоза, ХИВ/СПИН и т.н.) от Програма BG07 " Инициативи за публично здраве ", реализирана с финансовата поддръжка на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2009 - 2014.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР