Днес Министърът на туризма Николина Ангелкова откри XI Международна среща

...
Днес Министърът на туризма Николина Ангелкова откри XI Международна среща
Коментари Харесай

Ангелкова изсипа купища обещания в Пловдив

Днес Министърът на туризма Николина Ангелкова откри XI Международна среща по туризъм в Пловдив. Тя даде обещание туризмът тук да стане структуроопределящ бранш за стопанската система на града и района.

Туристическата началничка не пропусна да подчертае, че това може да стане единствено със взаимните старания на страната, локалната власт и бизнеса. Тя поздрави новия кмет на общината Здравко Димитров. Като регистрира като добър знак, че форумът за туризма с присъединяване на представители от над 10 страни е измежду първите събития при започване на мандата му.

И даде обещание по време на Националния съвет по туризъм, който ще се организира на 19 ноември, да предложи форумът в града под тепетата да се впише в календара на Годишната стратегия за национална туристическа реклама. Според нея по този метод ще се насърчи устойчивото му надграждане.

Ангелкова изрече задоволството си от Стратегията за интегриран и резистентен туризъм в област Пловдив до 2027 година. Тя благодари и на управлението на фондация "Америка за България " за поддръжката при реставрацията на редица културно-исторически монументи у нас.

„ Пловдив е значима част от културно-историческите дестинации, които Министерството на туризма сътвори през 2015-а скоро след обособяването си като обособена институция “, сподели шефката на туризма и съобщи, че ползата към тях непрекъснато пораства. И изясни, че общината има извънреден капацитет също като маршрут за балнео- и СПА туризъм, а пред него се откривали отлични вероятности, откакто дружно с Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и Германо-българската индустриално-търговска камара ведомството, което тя управлява е направило „ исторически пробив “ и е подписало съглашение с немски здравноосигурителни каси, разясни още министърът. Тя разгласи, че те ще изпращат в България свои жители, които желаят да употребяват услугите на нашия здравен туризъм, в това число и в частни хотели.

„ Вярвам, че Пловдив ще направи нужното както посредством тактиката си за туризма, по този начин и посредством маркетинговите принадлежности, с цел да покачва интереса към района като балнео- и уелнес дестинация “, уточни още Ангелкова и анонсира, че поддръжката за този тип туризъм ще продължи. И добави още, че Пловдив взе участие и във винено-кулинарните дестинации, които министерството е създало.

Сред съпътстващите събития на интернационалния конгрес е Дефилето на младото вино в Стария град, което притегля доста туристи от страната и чужбина. Успехите на Пловдив в туризма хармонират и с постигнатите положителни резултати в бранша за цялата страна. Независимо от сложната година и отрицателната акция първоначално й, статистиката приказва за сполучливо развиване по отношение на рекордната за туризма 2018 –а акцентира още министърката.

И не пропусна постоянните си рецитации измежду които цитати от статистиката, съгласно които от януари до септември 2019 –а, задграничните визити у нас са над 7.8 млн., като спадът по отношение на същия интервал на 2018 –а е едвам 0.8 на 100. И разгласи, че по данни на Националния статистически институт 1.374 милиарда лева са приходите от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече кревати за интервала януари-септември 2019-а, растежът е 4.2 % по отношение на същия интервал на предходната година. Пренощувалите лица в местата за настаняване с 10 и повече кревати са над 6.8 млн., което е нарастване с 4.9% в съпоставяне със същите месеци на 2018-а, осведоми още министърът.

Ангелкона не пропусна да благодари на премиера Борисов и сътрудниците си от държавното управление за поддръжката за бранша като стопански приоритет, както и за обявената нова мярка за поощряване на проведения туризъм посредством маркетинга и рекламата към генериращи пазари. Тя акцентира, че става дума за 15 млн. лева и тези средства ще са от изключителна изгода за крилата на сезоните.

В най-близко време ще бъде оповестена публичната поръчка за реализацията на финансовия механизъм за лотове по пазари, с цел да може пилотно да се види резултатът му, заяви още министърката. Той напълно ще съблюдава Закона за публичните поръчки и европейските наставления в тази област. Ако тази самодейност е добра и работи, ще бъде устойчива в политиките на министерството, стана ясно от думите й.

По думите й данните от летище Пловдив обрисуват все още повече туристи през настъпващата зима – там се предвижда растеж от над 14 на 100 при полетите от чужбина по отношение на предишния ски сезон. До края на годината се очаквало да започва процедурата за концесия на летище Пловдив и има сериозен интерес.

„ За нас е значимо с общи старания да подтикваме всички водещи планове за градовете, а транспортните връзки и достъпността са основни за туризма “, подчертава още тя.

Ангелкова акцентира също огромното значение на европроектите за привличане на спомагателни средства за стабилно развиване на бранша. И се похвали, че за идващия програмен интервал е убедила сътрудниците ни какъв брой е значим интегрираният териториален метод, а това щяло да бъде решаващо. Именно по тази причина „ разчитаме на Вашите оферти “, обърна се тя към участниците в срещата.

Бизнесът и съответно туроператорите са с извънреден принос за гарантиране на по-дългия престой на туристите, за което към този момент се ползват и нетрадиционни форми на реклама, в това число и за Пловдив. Важни са също срещите с блогъри, влогъри и инфлуенсъри, с цел да увеличим още интереса към страната, уточни министър Ангелкова.

Тя увери, че екипът й и държавното управление ще продължат да работят интензивно за улеснение работата на бизнеса за България да бъде привлекателна туристическа дестинация и положително място за повече вложения.

И акцентира, че през последните две години министерството е направило сполучлива реклама на Пловдив като европейска столица на културата по паневропейски и други медийни канали и даде обещание тази политика да бъде надграждана и в бъдеще.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР