Днес министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа

...
Днес министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа
Коментари Харесай

9 млн. лева за инсталации за преработка на отпадъци в седем общини

Днес министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа контракт за създаване на съоръжения за преправка на боклуци в общините Златица, Антон, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч. Проектът включва съоръжения за компостиране на зелени и биоразградими боклуци и за авансово отнасяне на битови боклуци. Съоръженията ще обслужват 21 000 поданици.

Компостиращата апаратура е планувана с потенциал 3000 тона годишно. Съоръжението за авансово отнасяне на смесено събрани битови боклуци е с потенциал 5700 тона годишно, генерирани от териториите на седемте общини. Общият размер на инвестицията е близо 8,9 млн. лева Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ обезпечава безплатна финансова помощ в размер на 6,6 млн. лева Срокът за осъществяване на плана е 19 месеца.

В седемте общини няма уреди за авансово отнасяне и преработване. Социално-икономическите изгоди от осъществяването на плана са ориентирани към възстановяване качеството на околната среда за жителите в общините и даване на нов вид услуга в региона на ръководството на отпадъците. Ще бъдат разкрити нови работни места, нужни за употреба на построената инфраструктура.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР