Днес министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, в качеството

...
Днес министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, в качеството
Коментари Харесай

Назначиха членовете на Надзорния съвет на Фонда на фондовете

Днес министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, в качеството си на принципал на „ Фонд управител на финансовите принадлежности в България “ ЕАД (Фонд на фондовете), назначи трима членове на Надзорния съвет на сдружението – Венцеслав Аврамов, Николай Генчев и Николай Марков.

Надзорният съвет се назначава в осъществяване на Решение на Министерския съвет от 5 октомври 2022 година за смяна в устава на „ Фонд управител на финансовите принадлежности в България “ ЕАД и прекосяване от едностепенна форма на ръководство – директорски съвет – в двустепенна – директорски и контролен препоръки.

Назначението е поредна стъпка в процеса на въвеждането на чисти и транспарантни политики във Фонда на фондовете и по отношение на положителните практики в промишлеността.

В досегашната конструкция има централизация на власт и пълномощия в ръцете на Управителния съвет, а посредством новата това ще се отстрани. Така се реализира по-добър надзор върху вземането на решенията, повече бистрота и цялостна гласност на работата на Фонда, аргументира решението...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР