Днес министърът на финансите Асен Василев назначи Стефан Белчев за

...
Днес министърът на финансите Асен Василев назначи Стефан Белчев за
Коментари Харесай

Стефан Белчев е новият директор на АДФИ |

Днес министърът на финансите Асен Василев назначи Стефан Белчев за шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), откакто на 1 юли 2021 година освободи от длъжността досегашния шеф Георги Начев.

Стефан Белчев има 25 години професионален опит в региона на вътрешния одит и финансовия надзор в обществения бранш. Завършил е магистърската си степен по стопанска система в СА „ Д. А. Ценов “ гр. Свищов. Притежава научна степен „ лекар по стопанска система “ с научна компетентност „ Счетоводна отчетност, надзор и разбор на стопанската активност “. Започнал е трудовият си път през 1996 година като финансов инспектор в Столично ръководство на „ Държавен финансов надзор “. Поетапно е притеглен като финансов специалист в Главно ръководство на „ Държавен финансов надзор “, като по-късно е работил като държавен вътрешен инспектор в Агенцията за държавен вътрешен финансов надзор. От 2006 е шеф на дирекция „ Вътрешен одит “ в Министерството на финансите, а от 2016 - шеф на дирекция „ Методология на контрола и вътрешен одит “ в МФ.

Мотивите за смяна в управлението са основани на осъществени инспекции на успеваемостта на работата на АДФИ, по време на които е открито редовно несъблюдение на отговорностите по управление и надзор на активността на Агенцията и реализиране в задоволителна степен на главната цел на държавната финансова ревизия – отбрана на обществените финансови ползи. Направените констатации се отнасят за пропуски в образуване на работните процеси в АДФИ и фактът, че по по-голямата част от получените сигнали, тъжби и оферти от физически и юридически лица не са осъществени финансови инспекции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР