Днес министър-председателят на Великобритания Тереза Мей ще започне борба с

...
Днес министър-председателят на Великобритания Тереза Мей ще започне борба с
Коментари Харесай

Планът на Мей за Брекзит раздели кабинета, партията и страната

Днес министър-председателят на Англия Тереза Мей ще стартира битка с извънредно висок залог за пробутване на контрактуваното от нея съглашение за Брекзит в английския парламент. Вчера вечерта тя си обезпечи поддръжката на надълбоко разделяния кабинет след напрегната 5-часова среща на " Даунинг стрийт ", написа " Гардиън ".

 Британското държавно управление поддържа съглашението за Брекзит
Британското държавно управление поддържа съглашението за Брекзит

По думите на Тереза Мей, проектодоговорът с Европейски Съюз е допустимо най-добрият…

След държавните диалози Мей разгласи, че това е най-хубавото допустимо съглашение за Обединеното кралство , единствената опция на сюжет без контракт или без Брекзит. Тя акцентира, че кабинетът е взел " групово " решение преди да се завърши съглашението с Брюксел, което ще бъде импортирано в Народното събрание за утвърждение.

По време на диалозите на кабинета, траяли два часа над плануваното време, редица министри показаха недоволството си от контрактуваното . Източник разкри, че единствено секретарят по околната среда Майкъл Гоув, който поддържа Брекзит, се е оповестил в поддръжка на договорката.

Други източници разкриха, че Естер Маквей, министър на труда и пенсиите, се е оповестила срещу проектоспоразумението и е предизвестила, че ще настъпи безпорядък, в случай че държавното управление изгуби гласуването в Народното събрание. Мей на два пъти отхвърлила искане на Маквей да се организира гласоподаване в стаята. Друг източник заяви, че Маквей е била " надвикана " от секретаря на кабинета сър Марк Седуил.

 Среща на върха на Европейски Съюз за завършване на Брекзит на 25 ноември
Среща на върха на Европейски Съюз за завършване на Брекзит на 25 ноември

Варадкар акцентира, че " мрежата за сигурност " " не може да има последна дата "

До 11 министри от всички 29 са се оповестили срещу съглашението.

Мей в този момент ще бъде разпитана от евроскептичните депутати за съглашението за Брекзит, което е от 585 страници . Вчера беше оповестен планът на съглашението и документ от 7 страници за бъдещите връзки с Европейски Съюз.

Draft Brexit withdrawal agr... by on Scribd


Документите удостоверяват една основна отстъпка, която разгневи поддръжниците на Брекзит: Англия няма да може едностранно да напусне " мрежата за сигурност " за Ирландия. Решението би трябвало да се вземе от взаимна, самостоятелна арбитражна комисия, в която ще има еднакъв брой представители на Англия и Европейски Съюз, както и външни членове.

 Тереза Мей: Проектоспоразумението извършва волята на английския народ за Брекзит
Тереза Мей: Проектоспоразумението извършва волята на английския народ за Брекзит

Тя увери, че ще има гласоподаване в законодателния орган за Брекзит

Британското издание отбелязва, че Мей е изпила чаша вино с кабинета преди да излезе и да заяви новината, че са одобрили съглашението. Към момента няма изгледи за министерски оставки.

Има клюки, че ядосани консерватори ще се опитат да задействат механизма за образуване на избор на съмнение против Мей . Ако се съберат 48 гласа, ще бъде проведен подобен избор. В Народното събрание ще са нужни повече от 150 гласа, с цел да бъде свалено държавното управление на Тереза Мей.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР