Днес министър Кирил Ананиев ще представи и обсъди прилагането на

...
Днес министър Кирил Ананиев ще представи и обсъди прилагането на
Коментари Харесай

Ананиев представя на болниците Методиката за формиране на разходите за персонал

Днес министър Кирил Ананиев ще показа и разиска използването на Методиката за образуване на разноските за личен състав с управленията на многопрофилните лечебни заведения във Враца, Видин и Монтана, както и с екипа на Окръжна болница, София.

Срещата ще се състои в столичната УМБАЛ „ Св. Анна “, а незабавно след нея, към 16.30 часа, пред централния вход на болничното заведение министър Ананиев ще заключи пред публицисти резултатите от извършените диалози.

В Методиката се предлага разноските за личен състав да бъдат не по-малко от 50% от общите доходи, които получава съответното лечебно заведение. Допълнителните заплащания за реализирани резултати не могат да надвишават 50% от общите разноски за личен състав, като се изключи в допълнение систематизиране на приходите, които идват от клинични изследвания и от приходите от осъществени услуги, одобрени по Ценоразпис на лечебното заведение. Максималният самостоятелен размер на спомагателното материално стимулиране за немедицинския личен състав не може да надвишава 80% от главната заплата, а за медицинския личен състав не може да надвишава три пъти размера на главната работна заплата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР