Днес медицински комплекс Софиямед, включващ университетска болница и диагностично-консултативни центрове,

...
Днес медицински комплекс Софиямед, включващ университетска болница и диагностично-консултативни центрове,
Коментари Харесай

„Софиямед“ празнува 12 години с нови отделения, самостоятелна сграда на ДКЦ и с безплатни прегледи по над 12 медицински специалности

Днес медицински комплекс „ Софиямед ", включващ университетска болница и диагностично-консултативни центрове, чества 12 години от своето основаване.

За 12г. „ Софиямед " се трансформира в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ модерни условия за осъществяване на лекуване в доболничната и болничната помощ, с помощта на водещите си експерти по разнообразни медицински специалности, високотехнологичната база и модерно потомство инсталация.

" Софиямед " не стопира да се развива като посреща годишнината си с нови отделения по кардиохирургия и инвазивна гастроентерология, разширена база и нова постройка на ДКЦ.

Традиционно от основаването си през 2012г. и тази година експертите от медицинския комплекс ще отбележат празника с безвъзмездна акция прегледи по над 12 медицински специалности.

Всеки искащ може да направи профилактичен обзор като част от акцията „ Бъдете здрави " с авансово записване през системата Superdoc.bg във всички блокове на ДКЦ „ Софиямед ":

Само през последната година в медицинския комплекс са разкрити няколко профилирани центъра - по Лъчелечение, радиохирургия и ядрена медицина с последно потомство апаратура; Простата център; Център по колопроктология, Център за рак на дебелото черво, както и нови Oтделения по кардиохирургия и инвазивна гастроентерология. На територията на болничното заведение са направени огромни реконструкции за базата да подсигурява комфорт за лекуване на своите пациенти и спокойна работа на медицинските екипи.

Специалистите от ДКЦ „ Софиямед " на бул.Г.М.Димитров към този момент посрещат пациентите си в независима постройка на 6 етажа. В нея се обитават общо 65 кабинета на експерти и персонални лекари. През обособен вход и излаз пациентите могат да се преглеждат в профилиран кабинет по инфекциозни заболявания. Сградата разполага и с обособен кабинет за пробовземане на кръв за проучване в няколкото профилирани лаборатории на ДКЦ „ Софиямед ". Част от постройката са пространства от вид за отдих или изчакване, както и санитарни пространства, профилирани санитарни възли за трудноподвижни пациенти и инвалиди, както и кафе - ресторант.

Инвестициите в медицинския комплекс не престават и през 2024г. в уголемение и възобновяване на материалната база, привличане на изявени експерти, закупуване на съвременна инсталация ", разяснява доктор Йордан Пелев, шеф на УМБАЛ „ Софиямед ".

" Благодарим Ви, че 12 години сме дружно. Мотото на празника ни тази година е „ Пазим Живота " - точно в унисон с гласуваното доверие от страна на Вас- нашите пациенти ", добавя той като поздравява и всички сътрудници и другари на медицинския комплекс за тяхната дългогодишна поддръжка.

Специално по случай празника началниците на звена в медицинския комплекс, от името на техните екипи, ще насочат пожелания към своите пациенти на символичното Дърво на живота, което ще украсят през днешния ден с листа с благодарности и здравни рекомендации от тях и което ще е ситуирано в централния блок на лечебното заведение, където ще остане през цялата година.

За 12 години през ДКЦ-тата на „ Софиямед " са минали близо 1 500 000 пациенти, в болничното заведение са се лекували към 500 000 души и са осъществени над 170 000 интервенции и оперативни интервенции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР