Днес майките на деца с увреждания ще напомнят, че все

...
Днес майките на деца с увреждания ще напомнят, че все
Коментари Харесай

Протестираща майка: Тази зима отново ще умрат хиляди хора с увреждания от глад

Днес майките на деца с увреждания ще припомнят, че към момента са пред Народното събрание. Те провеждат конференция „ Зависима самостоятелност “.
" Искаме да им разбираем очи в очи, че просто тази взаимозависимост не може да продължава по този начин, че тази зима още веднъж ще умрат хиляди хора с увреждания от апетит, бедност и измръзване, че животът ни зависи от тези промени, от тези закони ". Това изясни пред БНР Вера Иванова, една от протестиращите майки.
Срокът, който сме сложили, е 1 октомври за всички закони, акцентира Иванова и добави: " Ако нищо не се случи, започваме още по-ефективни протестни дейности, друго не ни остава ".
" Ефективно протестираме пред Народното събрание от 4 месеца, а преди този момент от 4 години с национални митинги. За страдание, до момента няма никакъв резултат и нито един от проблемите на хората с увреждания не е решен ", разяснява Иванова. По думите ѝ в последните 4 месеца, откогато те са пред Народното събрание, при тях не са се спрели повече от 5 народни представители. Всички останали, влизайки и излизайки от Народно събрание, просто се обръщат на другата страна, добави тя.
Иванова уточни, че по Закона за персоналната помощ, който е в Народното събрание, няма никакво придвижване от два месеца, Законът за хората за увреждания е на публично разискване и се създава Законът за обществените услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР