Днес, малко преди обед, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посети

...
Днес, малко преди обед, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посети
Коментари Харесай

ДПС сравни кабинета на Радев с управлението на ГЕРБ

Днес, малко преди обед, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ посети Централната изборна комисия (ЦИК), с цел да записва партията си за присъединяване в парламентарните и президентските избори на 14 ноември. Пред медиите той отхвърли да назове претендента на придвижването за държавен глава, като уточни, че занапред партийното управление ще одобри критерии, по които структурите на Движение за права и свободи да вършат номинации. След като завърши процедурата, придвижването ще записва кандидата си – в случай че има подобен.

Карадайъ употребява мотива, с цел да насочи следващата порция офанзиви против президента Румен Радев, към който придвижването стартира да втвърдява тона през последния месец. „ На тези избори би трябвало да изберем президент – обединител на нацията, президент, който може да сплотява към дела, а не президент, който разединява и опълчва политически сили, в това число вътре в Народното събрание – това, което видяхме към този момент на два пъти. Философията, залегнала в конституцията на институцията президент, е да бъде полето за консенсус, а не да бъде инструмент за опълчване ”, разгласи лидерът на Движение за права и свободи.

Той продължи с нормалните нападки към служебното държавно управление на Радев за предизборната акция за предишните избори на 11 юли. Тогава шефът на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков провежда масирани полицейски интервенции против търговията с гласове, които обаче придвижването интепретира като политически стимулирани репресии. Същата версия популяризира и ГЕРБ. „ Българските жители имат потребност от сигурност в тези рецесии, а не в допълнение напрежение да внасяме в страната с протиконституционни, незаконни, комунистически способи, каквито видяхме на изборите през месец юли ”, сподели Карадайъ. И заяви, че му следва посещаване в Брюксел, където има намерение да даде събрани от партията му сигнали против служебния кабинет.

От думите му стана ясно, че Движение за права и свободи държи виновен персонално Радев за дейностите на министрите му: „ Президентът Радев няма по какъв начин да не знае, а може и да взе участие в указнията към служебния министър Рашков, който безусловно умишлено и целеустремено погазва конституционни права на българските жители – от една страна, ограничавайки ги да могат да гласоподават, а въпреки това нарушава и човещки права – следене, унижения, събличане на хора, обиски по домовме, обиски по коли, обиски на улицата. ”

Накрая Карадайъ напряко съпостави политиката на Радев с тази на някогашните ръководещи от ГЕРБ: „ Говорихме, че 12 години ГЕРБ употребява държавния уред в персонална сгода и производстдво на избирателен резултат за ръководещите. Сега сега Радев го ползва със своите служебни министри. ”
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР