Днес максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, а

...
Днес максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, а
Коментари Харесай

Краткотрайни валежи и гръмотевици в близките часове

Днес оптималните температури ще бъдат сред 22° и 27°, а в София - 22°. На морския бряг от 22 до 24°. В околните часове още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в доста области ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Възможни са и градушки.

Около среднощ явленията в множеството региони за малко ще стихнат и до сутринта ще е съвсем без превалявания, в множеството региони с раздрана облачност. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 13 и 16 градуса, в София към 11, а оптималните ще са без основна смяна, спрямо през днешния ден сред 22 и 27 градуса.

Утре , още през първата половина на деня, ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания. Обявено е и предизвестие от първа степен код жълто за засилена гръмотевична активност над цялата страна. Остават изискванията и за градушки.

Преди обяд по Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали. В обособени региони ще се развият и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. Максималните температури ще са 22-25°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна, на доста места с краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици. Ако сте планували разходка, предвидете и сигурен подслон. Вятърът ще е до сдържан от северозапад, само че ще се усилва при гръмотевичните стихии. Максималните температури в курортите ще са сред 12 и 22 градуса.

Подобно на нашето ще е времето и на целия Балкански полуостров слънчево преди обяд и с краткотрайни превалявания от дъжд, с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно в следобедните часове. Ще има условия и за градушки.

У нас, и в околните дни времето ще остане без основна смяна - повече слънце ще има заран. След обяд и до среднощ ще се развива купесто-дъждовна облачност, тук-там ще има и превалявания, и гръмотевици, и градушки, и краткотрайно увеличаване напразно, изключително в неделя и понеделник, когато се чака и захлаждане. През идващите дни температурите още веднъж последователно ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР