Днес максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, на

...
Днес максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, на
Коментари Харесай

С дъжд и силен вятър идва топлото време

Днес оптималните температури ще бъдат сред 12° и 17°, на морския бряг - към 10°. Ще духа сдържан северозападен вятър. След обяд облачността над Западна България краткотрайно ще се раздира, само че на доста места в останалата част от страната ще продължи да вали, по-интензивно в източните региони и по Черноморието, където в 5 области е оповестено предизвестие за вероятни местни обилни количества.

През нощта ще остане прохладно, а в източната половина от страната ще продължи да вали. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните - сред 13° и 18°, в източните региони и по Черноморието – от 10° до 15°. Ще има променлива облачностт, по-значителна над Източна България и планинските региони, където ще продължи да превалява дъжд. Има условия и за гръмотевична активност.

Акцентът на следващия ден се реалокира върху вятъра. Ще бъде доста прохладно, с краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад и предизвестие за рискови пориви в западната половина от страната.

И в планините ще бъде прохладно, със мощен северозападен вятър. На доста места ще има превалявания от дъжд, като с предстоящото стопляне границата сред дъжд и сняг ще се качи до към 1700 метра надморска височина. Максималните температури в курортите на следващия ден ще бъдат от 0° до 5°.

През идващите дни следва значително стопляне. Ще има и доста слънчеви часове, само че и валежи - в петък следобяд в Западна България, а през нощта против събота и в останалата част от страната. Превалявания се чакат и в неделя, на Великден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР