Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на

...
Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Не чух никакви аргументи срещу кандидатурата на Каримански

Днес Любомир Каримански трябваше да бъде определен за шеф на Българска народна банка с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Нали такива бяха внушенията? А в действителност какво стана? Любомир Каримански не беше определен с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи и шеф на Българска народна банка остана Димитър Радев, определен с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Честито!

Между другото, гледах деликатно дебата в Народно събрание, в случай че изобщо това можеше да се назова спор. И през всичките над 3 часа не чух нито един мотив за какво Любомир Каримански не би трябвало да е шеф на Българска народна банка. Нито един!

Това написа водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов във " Facebook " във връзка на несполучливия през днешния ден опит за избор на гуверньор на Българска национална банка (БНБ).
 Българска народна банка остана без нов гуверньор
Българска народна банка остана без нов гуверньор

Депутатът от Има Такъв Народ и единствена номинация за гуверньор Любомир Каримански

Аз причини " срещу " Любомир Каримански не чух, дори чух единствено хвалебствени думи. Но видях гласове " срещу " Любомир Каримански. Много гласове. Странна работа. Думи и дейности се разминаха и нямаше никаква корелация. Обвиняват " ИТН " в подмолни сделки, само че очевидно сделките ги бяха създали други, написа още Трифонов.

Припомняме, че депутатът от Има Такъв Народ и единствена номинация за гуверньор Любомир Каримански не оглави Българска народна банка. Решението на депутатите от 47-то Народно заседание пристигна след над 3 часа диспути.

По парламентарни групи за гласуването за гуверньор на Българска народна банка протече по този начин: Политическа партия гласоподаваха с 2 срещу и 65 " въздържали се ", ГЕРБ - 56 " въздържали се " и един " за ", Движение за права и свободи не гласоподаваха, от Българска социалистическа партия 18 се оповестиха " срещу " и 7 се въздържаха, Има Такъв Народ гласоподаваха с 25 " за ", Демократична България - 3-ма срещу и 12 " въздържали се и " Възраждане " - 13 срещу.
 Изборът на началник на Българска народна банка в ръцете на опозицията
Изборът на началник на Българска народна банка в ръцете на опозицията

Има Такъв Народ остават част от коалицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР