Днес ливанските банки отвориха за клиенти, за първи път от

...
Днес ливанските банки отвориха за клиенти, за първи път от
Коментари Харесай

Ливанските банки отвориха врати след двуседмична пауза

Днес ливанските банки отвориха за клиенти, за първи път от две седмици, след вълна от митинги, които провокираха оставката на премиера Саад Харири. Само час след отварянето на вратите се образуваха опашки от десетки души пред минимум осем банки в столицата Бейрут, а пред други - чакащите бяха по-малко, съобщи Ройтерс.

Централната банка даде обещание да не постанова финансов надзор при повторното отваряне на трезорите - ограничения, които биха могли да попречват притока на валута и вложения, от които Ливан мощно се нуждае, с цел да устои на най-тежката икономическа рецесия след гражданската война от 1975-1990 година

„ Няма доста суматоха. Мислех, че ще бъде повече “, съобщи клиент, държащ билетче със 17-и номер пред клон на банка Библос (Byblos Bank) в Зук Мосбех, северно от Бейрут.

Двуседмичните политически и стопански разтърсвания подхраниха терзанията, че вложителите ще се втурнат да теглят парите си или ще ги трансферират в чужбина щом банките проработят. Възможно е да няма формален надзор на капитала, само че банкови източници показаха, че комерсиалните банки ще се опитат да лимитират преводите в чужбина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР