Днес ливанската армия се опита принудително да отвори пътища и

...
Днес ливанската армия се опита принудително да отвори пътища и
Коментари Харесай

Ливанската армия се опитва да разчисти пътищата, блокирани от протестите

Днес ливанската войска се опита наложително да отвори пътища и да отстрани построените от протестиращите барикади по улиците. Недоволни ливанци за седми ден подред стачкуват против влошената икономическа обстановка в страната, осведоми ДПА.
 Четвърти ден на всеобщи митинги в Ливан
Четвърти ден на всеобщи митинги в Ливан

Десетки хиляди стачкуващи се събраха на митинг в Бейрут

Войници с бронирани машини избутваха встрани стачкуващи в северен Бейрут и отстраниха блокади на пътищата, описаха очевидци. Действията на армията разгневиха протестиращите, които в отговор започнаха да крещят " Революция! Революция! ".
 Снимка 449242
Източник:

Свидетели на митинг в град Джал ал Диб, северно от столицата, оповестиха, че двамата стачкуващи са получили леки пострадвания при навалица.

Някои от протестиращите преговаряха с военните и се обърнаха към тях с думите : " Ние организираме проява за вашите фамилии също ".

През последната седмица протестиращи блокираха основни пътни артерии, събираха се на улицата и организираха огромни демонстрации до държавните здания в Бейрут.
 Безпрецедентни митинги в Ливан от десетилетие
Безпрецедентни митинги в Ливан от десетилетие

Най-големите митинги в Ливан за десетилетие припомнят на Арабската пролет през 2011 година
 Снимка 449238
Източник:

Училищата, университетите и банките остават затворени в цялата страна на фона на митингите, на които участниците упорстват за справяне с корупцията и възобновяване на стопанската система на Ливан.

Протестиращите все още отхвърлят пакета от стопански промени на държавното управление , които министър председателят Саад Харири разкри в понеделник.

" Няма да напуснем улицата, до момента в който всички от тази политическа група не изоставен ", написа на афиш, закачен на стена в централната част на Бейрут.
 Снимка 449241
Източник:

Реформите включват 50% орязване на заплатите на някогашните и актуалните депутати и министри , унищожаване на Министерството на информацията и други страни институции и основаване на комисия за битка с корупцията. Харири даде обещание да не се постановат нови налози.

Правителствен източник разяснява пред ДПА, че има съществени разисквания измежду водачите и политическите партии дали би трябвало да бъдат направени промени в кабинета или напълно нов кабинет, който ще бъде най-вече от стопански специалисти.

Демонстрантите упрекват политическата класа в неприятно ръководство, хабене на държавни средства и огромна корупция.

Протестите започнаха предишния четвъртък поради непопулярно предложение да се вкара такса за тези , които употребяват приложения като WhatsApp, с цел да се усилят постъпленията в държавната хазна.

Дългът на Ливан е към 150% от Брутният вътрешен продукт - един от най-високите в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР